fbpx

VOLAs nye single er metal, man kan forstå

Foto: Nikolai Linares

Det progressive metalband VOLA er igen klar til at udfordre genrekonventionerne. Med deres nye single “Straight Lines” har de skabt et metalnummer der både appelerer til headbanging og sing-along.

Det dansk/svenske metalband VOLA har allerede opbygget et omdømme i metalkredse i Danmark såvel som resten af Europa. Udover selv at headline en række koncerter, har bandet også spillet support for internationale ikoner som Dream Theater og Haken. Og med deres nye single “Straight Lines” lægger de grundlag for at nå endnu bredere ud med deres progressive metal. VOLA formår nemlig at blande det melodiske og smukke med det hårde og brutale. “Straight Lines” har det man elsker fra metalgenren i form af dobbelt stortrommepedal, skæve taktarter og inderlige skrig. Men den har samtidig en melodi man kan synge med på, et fængende omkvæd og sågar et synthezeiser-hook i omkvædet – nøjagtig som man kender det fra moderne popmusik. Til sangen følger desuden en usædvanlig flot musikvideo der følger op på bandets egen forestilling om sangens handling. Forsanger og guitarist i VOLA, Asger Mygind, fortæller:

På ’Straight Lines’ forestiller jeg mig en, der er på flugt fra autoriteterne, men det bliver sværere for denne her person at gemme sig. Han er ved at løbe tør for ’straight lines’ og må være mere og mere kreativ for at undslippe. Men om jagten på ham er virkelig eller bare findes inde i hans hoved, er op til lytteren at bestemme.

Og med en lille dreng i hovedrollen, er det den fortælling musikvideoen formidler.
Se den flotte video her.
Og lyt til “Straight Lines” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com