fbpx

We are among Storms – The I in We

Foto: Rasmus G. Sejersen
Label: We Are Among Storms
Udgivelsesdato: Fredag den 26.februar 2021

 

Der er store naturkræfter på spil, når We Are Among Storms, for første gang giver os et blik ind i deres vision for skandinavisk post-hardcore, og vi kan ikke lade være med at lade os drive med. 

We are among Storms – The I in We
4 / 5 Reviewer
Rating4

We Are Among Storms
er en trio, bestående af erfarne medlemmer fra den danske metal og hardcore scene – vokalist Martin Nielskov er tidligere frontfigur i The Psyke projekt, siden har han indtrådt i bandet Èglise, hvor trommeslager Mathias Thevik Ernst og guitarist Lukas Fredriksen slog sig sammen for at skabe We Are Among Storms. Det, at bandet består af så erfarne musikere, er med til forklare hvorfor The I in We slet ikke lyder som en debutplade, her er der ingen nybegyndende usikkerheder, eller tvivl om retning eller lyd, det har de her gutter fuldstændig styr på.


The I in We er i høj grad kulminationen af tre menneskers livserfaring, på godt og ondt. Albummet er enormt nuanceret i sin skildring af den menneskelige eksistens, især den kontrastfyldte guitar, som giver en dommedagsagtig og munter lytteoplevelse. Med musikken, italesætter bandet det skel, der er mellem mennesker – vi er alle sammen en del af hinanden, selvom vi føler os alene. Det er en moden tematik omkring vigtigheden af fællesskaber, der bliver taget op, og det kræver et voksent menneske, der tør blotte sig selv, at kunne tage den slags emner op med resten af verden.
Som et menneskeligt fyrtårn, holder We Are Among Storms fast i deres ideologier og det skinner klart igennem, at de er et band, der står ved deres musik – et band med integritet må man sige. 
Hvis man skal forsøge at lave et mentalt billede ud fra We Are Among Storms musik, kommer min fantasi straks til at male et mennesketomt naturlandskab, som en stenet strand under en storm. Guitaren og vokalen går sammen om at skabe lyden af bølgerne der rammer trommerne. We Are Among Storms formår med ret få midler, at opbygge en storslået atmosfærisk lyd, der også bliver hjulpet godt på vej af en fabelagtig produktion fra Jacob Bredahl. 
På sangen “Cycles” finder vi et velafbalanceret track, der med sine op og nedture i tempo, i høj grad er med til at fortælle bandets nuancerede historie, og det er sammen med den videoaktuelle single “Clouds And Campass” en af pladens stærkeste sange. 


Alt i alt har We Are Among Storms udgivet en rigtig fed debut, som de sagtens kan være stolte af. Sangene har dog desværre en tendens til meget at følge den samme form – det er lidt som om at det bliver lidt forudsigeligt og man kommer næsten til at kede sig en lille smule uden så mange musikalske overraskelser. Med lidt mere variation, vil bandets fremtidige albums blive en endnu federe oplevelse hele vejen igennem. Det bliver helt klart spændende at se hvad dette band vil bringe med sig live, nå det igen bliver en mulighed. Man kan uden tvivl glæde sig til massere af energi og indlevelse.
Så hvis du er til brutal og intelligent post-hardcore, bør du helt bestemt give denne formidable debut en chance.

 

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com