10 hurtige til: Daniel Schulz

Foto: Isaac Lamb og Finn Peper (pressebillede)

Daniel Schulz er et af de helt store stjerneskud på pophimlen. Nu har han en EP lige om hjørnet, og den er lavet i samarbejde med en af verdens aller største producerprofiler.

Unge Daniel Schulz er i gang med lidt af en kometkarriere. Det hele startede på Facebook, hvor Schulz i sine helt unge dage lagde covervideoer op. Her blev han opdaget af produceren Mirza, der kontaktede ham fordi han så talent i den unge facebookmusiker. Siden dengang har Schulz udgivet en del singler, blandt andet “Turn Back Time” der har over 45 millioner afspilninger på Spotify, og samarbejdet med nogen af de største popstjerner i Danmark, heriblandt Christopher og Nicklas Sahl. Nu er Daniel Schulz så klar med sin første EP 9720, der lander den 2. april. Et par af sangene på EP’en er skabt sammen med superproduceren Bluey Sport (der blandt andet står bag hits fra Post Malone), som Schulz har fået fat i via Instagram. Der er ingen tvivl om, at Daniel Schulz har internationalt potentiale med sin bløde stemme, der er perfekt til at tilføje R&B-vibes til popgenren, så der er masser af gode grunde til at holde øje med ham. Vi har gjort arbejdet nemt for dig, og stillet ham 10 hurtige spørgsmål, der forhåbentlig kan give dig et lille indblik i, hvad man går rundt og laver, når man er en spirende popstjerne i Danmark.

1. Min musik er…

– Min musik er et meget præcist billede af hvem jeg er. Jeg skriver kun sange, som handler om mine egne oplevelser/erfaringer eller om hvad mine nærmeste fortæller mig de går igennem.

2. Jeg begyndte at lave musik fordi…


– Jeg begyndte at lave musik, fordi musik altid har været en del af mig. Specielt i mine nedture har jeg fået meget ud af at lytte til musik, som en slags terapi hvor andre kunstnere lyder til at have været i samme situation som mig. Dét at få bekræftet at man ikke er den eneste i verden som har det som én selv – og så det at få sat ord på sine følelser. Dén hjælpende hånd drømte jeg om at kunne være for andre, og det håber jeg min musik er for mine lyttere.

3. Jeg finder inspiration i…

– Jeg finder inspiration i alt omkring mig. Selvfølgelig finder jeg inspiration hos mine egne idoler såsom Bieber, The Weeknd, The Beatles osv. Men jeg finder helt klart mest inspiration igennem oplevelser – altså rejser, en tur i byen med mine venner eller noget så simpelt som bare at gå en tur et nyt sted. Jeg kom for eksempel på ‘Bad Company’-omkvædet da jeg gik hjem fra en fodboldtræning mens aftensommersolen gav sine sidste minutters varme og fuglene sang.

4. Mit yndlingsalbum er…

– Mit yndlingsalbum lige nu er nok stadig Harry Styles – ‘Fine Line’. Det er ikke helt nyt længere – faktisk over 1 år gammelt, men det er klart mest det album jeg sætter på, sammen med The Neighbourhood – ‘Chip Chrome & The Mono-Tones’ og The Weeknd – ‘After Hours’

5. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Det vigtigste for mig når jeg laver musik er, at alle i rummet er dedikerede og fokuserede på at give alt hvad de har i sig til at lave den bedste sang vi overhovedet kan den dag. Jeg har et hold bestående af Daniel Mirza og Lasse Baunkilde som jeg arbejder med klart mere end nogen andre. Mest fordi at vi er blevet så sindssygt tætte med årene, hvilket gør at vi har lettere ved at åbne op for hinanden og tør kaste lys på de ekstremt personlige ting som man absolut ikke ønsker alle skal vide. Det er efterhånden en stor del af mine favoritnumre, som er numre der omhandler noget en af de to er gået igennem. Det er derudover helt ubeskriveligt hvor dygtige de drenge er til at producere og skrive musik, jeg kunne ikke være noget hertil uden dem – eller de mange andre fantastiske mennesker som heldigvis også vil arbejde med mig.

6. Sangen jeg har arbejdet mest på med 9720 er…

– Sangen jeg arbejdet mest med på ‘9720’ er “Call Me (It Wouldn’t Hurt)”. Det er et af de numre jeg er virkelig stolt af, fordi jeg havde en vision for nummeret umiddelbart efter Bluey Sport ringede mig op for første gang. Da han fortalte mig at han producerer for blandt andet Post Malone, Khalid, Ty Dolla $ign, vidste jeg med det samme at det var NU jeg kunne gå all in på min drøm; at lave et bud på Skandinavisk pop der møder US trap. Jeg har brugt rigtig mange timer og dage på at finde den helt rigtige rapper til andet vers og på at udtænke det visuelle udtryk. Det er en fed følelse at høre sangen nu, fordi jeg føler jeg er kommet i mål + flere kilometer. Jeg elsker det nummer og har glædet mig som et lille barn til at udgive det.

7. Om 9720 ville folk blive overraskede over at vide…

– Om 9720 ville folk blive overrasket over at vide, at sangene hver især handler om fem forskellige personer, som jeg har haft meget tæt på mig. “Call Me (It Wouldn’t Hurt)” handler for eksempel om en af mine absolut bedste venner, som desværre ikke længere er en del af mit liv. Nogen forstår sangen som en smule bitter og ærgerlig, men egentlig er det en kærlighedserklæring til en ven, som jeg savner og stadig elsker som en bror.

8. En sang på EP’en som fortjener et ekstra lyt er…

– En sang på EP’en som fortjener et ekstra lyt er “Call Me (It Wouldn’t Hurt)”. Jeg ved jeg snakker meget om den sang, men det er fordi jeg synes den er så fucking frisk. Grunden til at du skal høre den en ekstra gang, er fordi jeg personligt synes det er den første sang, som blander dansk/skandinavisk pop med amerikansk hiphop på den måde som den gør. Måske har jeg bare ikke hørt et andet bud, men jeg har ledt uden at finde en mandlig skandinavisk artist som ligger på et amerikansk produceret hiphop beat sammen med en Canadisk rapper. JEG synes du skal høre den igen, fordi jeg tror og drømmer om, at det kunne være starten på en ny bølge af skandinaviske/amerikanske samarbejder.

9. Historien bag EP’ens titel er…

– Historien bag EP’ens titel er egentlig meget simpel. Jeg ville gerne fremhæve at EP’en er et personligt værk skrevet af mig selv OM mig selv, derfor ‘97’ som er mit fødselsår og 20 fordi alle sangene er skrevet i 2020.

10. Når man lytter til min EP, skal man…

– Når man lytter til min EP skal man lytte efter teksten. Der er fem historier og fem budskaber pakket ind i ‘9720’, så hold holde ørerne åbne, så HÅBER jeg at man kan finde sin nye yndlingssang iblandt.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com