fbpx

10 hurtige til… Farveblind

Foto: Flemming Bo Jensen

I morgen udkommer den imødesete EP fra fremadstormende Farveblind. Det eneste man ved, man kan forvente, er at blive overrasket. De to singleforløbere “Horse” og “Why” har både budt på politisk motiveret spoken words, og vild og vanvittig technobas. For at varme op til EP’en, og lære Farveblind lidt bedre at kende, har vi stillet dem ti hurtige spørgsmål.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Om der er mest fart på Farveblinds sange eller deres karriere, er svært at vurdere. Det ser i hvert fald ikke ud til, at nogen af delene har planer om at trykke på bremsen foreløbig. Med deres nye EP Mayhem har de ambitioner om at tage deres musikalske udtryk til et nyt niveau.
Farveblind har allerede fået masser af anderkendelse på den danske musikscene. Særlig bliver deres live-optrædener set som oplevelser, man ikke skal snyde sig selv for. Nu når live-oplevelserne desværre har uforudsigelige udsigter, kan vi heldigvis slå tiden ihjel med EP’en Mayhem. Du kan tyvstarte på oplevelsen, og lære lidt om Farveblind ved at læse deres svar på ti hurtige spørgsmål her.


1. Vores musik er…

– Hidsig, tung og cinematisk.

2. Vi begyndte at lave musik, fordi…

Den er svær den her! Kender I ikke det der med at starte en sætning uden helt at vide, hvor den går hen? Sådan har vi det med musik. Én dag sidder man med en guitar fra jem & fix i hånden, og pludselig står man og spiller for en masse mennesker i Slovakiet.

3. Vi finder inspiration i…

– Gåture, morgenfester og musik der intet med vores egen har at gøre.

4. Det vigtigste for os, når vi laver musik, er…

At vi føler noget. At nogen føler noget. Vores musik er en energi, og hvis ikke energien er der i studiet, er den der nok egentlig heller ikke, når vi udgiver den. Bevares, en masse af vores musik bygger på frustration, men det er jo for fanden også en følelse. Så kan den slags gå ud til de frustrerede folk i publikum. De er der også. De skal også have plads. Så kan vi lade nogle andre om at lave musik til dem, der er glade.

5. Det sejeste sted, vi kunne forestille os, at spille med vores nye EP er…

– Det må næsten være en biograf. Et sted med et kæmpe lærred og højtalere, der spiller så højt, at det gør lidt ondt. Det passer ret godt til os. Det skal gerne gøre lidt ondt, før det bliver helt godt.

6. Sangen vi har arbejdet mest med på Mayhem er…

– Hi-Fi Panic Attack. Pyh den har revet tænder ud. Og de huller, tandudtrækningen har lavet, er blevet udfyldt med angst og sylespidse kobberkroner, så det gør urimeligt ondt at bide sammen nu. Lang proces med ubehageligt udfald.  

7. Om Mayhem ville folk blive overrasket over at vide…

– Hvor lang tid fem numre kan tage at lave. Jow jow, det er rigtig godt, men vi har haft tre forskellige studier i løbet af den tid, EP’en har taget. De fleste numre er skrevet på en eftermiddag eller to, men de sidste fem procent, der gør, at vi kan kigge os selv i spejlet om morgenen og sige “Uh dreng, du kan godt blive rigtig meget bedre”, kan tage flere år at nå i mål med. Og bevares, det gjorde det jo også.

8. En sang på albummet, som fortjener et ekstra lyt, er… Fordi…

Svært at vælge en. Hvis man bare vil høre én sang, skulle man tage at gå et andet sted hen. Det er en stemning jo. Men titelnummeret er fedt. Og langt. Det kommer til at tjene os mange penge, hvis det bliver spillet på tv. Så lyt til det. Sæt det på, når du sover. Fuld volumen. Du kan jo godt.

9. Historien bag albummets titel er…

– Se lige tilbage engang. Der har hersket kaos siden 2016. Det var et fedt år. Ingen har haft et dårligt 2016. 26 officielle sommerdage og Anders fik lov til at gå i lange bukser og Chelsea Boots hele året. Men kaosset har overtaget. Og det giver vi det plads til. Så vi hylder det på den nye plade. Hylder facetterne. Hver sang, hver sin side af kaos. 

10. Når man lytter til vores EP, skal man…

– Gøre det fokuseret. Lad nu være med at lade EP’en køre i baggrunden af en samtale. Ikke engang vi kan holde det ud. Lyt, like, del, subscribe, elsk os, som vi elsker jer.

 

Mens du venter på at Mayhem udkommer i morgen, kan snildt tåle at høre singlen “Horse” en 30-40 gange.

[/ihc-hide-content]

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com