fbpx

Helena Gao: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: PR (pressebillede)

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

Den dansk/kinesiske sangerinde Helena Gao laver alternativ pop, og med sin fængende og smukke vokal, er vi sikre på, at hendes musik vil blive spillet på repeat i mange høretelefoner landet over. Den unge artist har siden sin debut-single “Cybergirl”, som udkom i 2020, udgivet debut-EP’en Extended Adolescene, som er blevet mødt med ros. På fredag udgiver hun en ny single, og i den forbindelse har vi været nysgerrige på, hvilke numre hun selv hører på repeat. Du kan læse hendes spændede svar lige her.

Jonny Greenwood – “Toki no Senrei wo Uketeinai mono wo Yomuna

Da jeg så filmatiseringen af Haruki Murakamis “Norwegian Wood”, var jeg 13 år og diehard Radiohead fan. Jeg tror faktisk kun, jeg så filmen, fordi Jonny Greenwood havde skrevet soundtracket. Så måtte det jo være godt, ikke? Anyways, dette nummer, fra soundtracket, var som det eneste kørt igennem YouTube til mp3-converteren i sin tid, så det har haft en plads i min bevidsthed (og mit iTunes) i meget lang tid. Derfor fik hele soundtracket lige et revisit, og det er jeg rigtig glad for. Det er fyldt med smukke strygerflader, skrøbeligt guitarspil og avantgarde-bangers fra den eksperimenterende gruppe Can. Så bliver det ikke bedre.

Eartheater – “Supersoaker

Jeg følte, at jeg så og hørte Eartheaters navn alle vegne. Formentligt fordi hun lige havde udgivet pladen ‘Phoenix: Flames Are Dew Upon My Skin’. Jeg prøvede at høre det, men kunne ikke rigtig koncentrere mig ordentligt om det. Det havde dog alligevel fascineret mig nok til, at jeg lige tjekkede hende ud på Spotify en gang til, og så lavede jeg yndlingstricket, hvor man bare lige høre det mest streamede nummer (ofte en kunstners lettilgængelige track, amirite), og jeg var helt hooked. Tror der var en hel cykeltur for nylig, hvor jeg kun hørte det nummer. Det var fedt.

Rico Nasty – “IPHONE”

Det her nummer har jeg sgu bare fundet gennem en “song radio” på Spotify. Men det fangede virkelig min opmærksomhed. Jeg synes, hun har en enormt interessant måde at rap-synge på og en virkelig fed stemme, og så slår produktionen også virkelig hårdt. Hun er rimelig ikonisk, og jeg glæder mig til at høre resten af ‘Nightmare Vacation’-albummet flere gange. 

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com