fbpx

Japanese Breakfast er endelig ude med ny musik

Foto: Peter Ash Lee

Den nye energiske og lækre 80’er inspirerede single fra Japanese Breakfast får dig i godt humør, som en solstråle på en ellers overskyet dag.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Som fan af Japanese Breakfast har ventetiden på ny musik været lang. Sidst vi hørte fra projektet var i 2019, hvor vi blev beriget med et sæt singler, og sidste længere udgivelse var albummet Soft Sounds from Another Planet fra 2017. Men nu er der endelig glædelige nyheder

Tirsdag den 2. marts udkom den 80’er inspirerede, sukkersøde pop-single “Be Sweet”, og det bliver bedre endnu: I forbindelse med singlens udgivelse har Japanese Breakfast meldt ud, at vi har et album i vente. Den fjerde juni 2021 bliver vi beriget med albummet Jubilee som opfølger til det tidligere nævnte kritikerroste album fra 2017.

Kvinden bag projektet, Michelle Zauner, har ikke ligget på den lade side i mellemtiden siden sidste album. Hun udgav sammen med Ryan Galloway en lille EP på 4 sange i 2020, som de lavede i fællesskab fra hver deres lejlighed, tre blokke fra hinanden, i New York. Derudover har Zauner også en bog på vej der er baseret på hendes indlæg fra 2018 i The New Yorker, der gik viralt. Hendes indlæg havde titlen “Crying In H Mart” og bliver uddybet til en bog, der udkommer den 20. april.

På det kommende Japanese Breakfast-album har ambitionen været at lave et mere positivt musikalsk udtryk. De første to albums blev produceret sideløbende med Zauners mors kræftforløb og senere død. Jubilee tager, ligesom det øvrige materiale fra Japanese Breakfast, udgangspunkt i Zauners eget liv, og omhandler denne gang om livet, kærlighed og søgen efter lykke.

Det er super dejligt at høre fra Japanese Breakfast igen, du kan lytte til den spritnye single “Be Sweet” her.

[/ihc-hide-content]

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com