fbpx

Lucy Dacus udgiver endelig fanfavorit

Foto: Marin Leong (pressebillede)

Sangskriver og boygenius-medlem Lucy Dacus har udgivet en single, som mange af hendes fans allerede har et nært forhold til: “Thumbs”.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Måske det lyder mærkeligt at en spritny single allerede kan være en fanfavorit, men “Thumbs” er ikke en ny sang for de dedikerede fans af Lucy Dacus. Sangen skrev hun i efteråret 2018 og den blev spillet live til boygenius’ koncerter, såvel som på hendes tourné i 2019. Om sin sang udtaler Dacus:

Som med de fleste af mine sange havde jeg ikke forventet, at den ville komme til verden – og den gav mig en mærkelig følelse. Den fortæller historien om en vigtig dag sammen med en ven, da jeg var ny studerende på college. Jeg havde ikke tænkt på den dag i flere år. Jeg begyndte at spille sangen live, en måned efter jeg skrev den på boygenius turnéen, fordi Phoebe og Julien opfordrede mig til det. Jeg vidste jeg gerne ville have god tid til at spille den for andre, fordi den rystede mig. Så jeg spillede den som sidste nummer på cirka halvdelen af de koncerter jeg spillede i 2019. Jeg bad publikum om ikke at filme mig spille sangen før jeg gik i gang, og det har de respekteret – det er jeg taknemmelig for.

“Thumbs” er første single fra Lucy Dacus næste album. Desuden medvirkede Dacus på boygenius-kammeraten Julien Bakers nyligt udgivne album, som vi i øvrigt anmeldte, på sangen “Favor”.

Lyt til “Thumbs” på Spotify eller Apple Music.

[/ihc-hide-content]

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com