fbpx

Middle Kids – Today We’re The Greatest

Foto: Imogen Wilson (pressebillede)
Label: Lucky Number
Udgivelsesdato: fredag den 19. marts 2021

Middle Kids er i dag ude med deres andet album. For bandet er det vigtigt at folk bliver mødt af en følelse af kærlighed, når de lytter til det nye album. Sammen med en forårs-vibe og håbet om lysere tider, vil lytteren helt sikkert også blive mødt af netop den følelse på ‘Today We´re The Greatest’.

Middle Kids – Today We’re The Greatest
4 / 5 Reviewer
Rating4

Bag bandnavnet Middle Kids gemmer sig frontkvinde og sangskriver Hannah Joy, trommeslager Harry Day og multi-instrumentalist Tim Fitz. Bandet debuterede i 2017 med EP’en Middle Kids, og de har siden da fået succes med singler som “Edge Of Town” og “R U 4 me?”. De har spillet support for navne som The War on Drugs, Bloc Party og Cold War Kids, og har optrådt i forskellige talkshows som Conan, Jimmy Kimmel og The Late, Late Show med James Corden. De har altså fået stor succes på kort tid, som kun kan spås til at fortsætte.

For den Sydney-baserede trio udgiver i dag deres andet album Today We’re The Greatest, og det har været intet mindre end en fornøjelse at lytte til. Albummet er indspillet og produceret i Los Angeles af Lars Stalford, og er en opfølgning til bandets prisbelønnede debutalbum fra 2018, Lost Friends, og er det mest personlige og modige udspil vi hidtil har hørt fra trioen. Hannah Joy trækker i teksterne tråde til sine egne oplevelser og nedbryder barrierer, som hun tidligere har sat for sig selv, Det er sårbart og personligt, og om albummet siger frontkvinden:
Jeg vil lave musik, der elsker dens lytter. Musik der får folk til at føle sig set. Jeg vil have folk til at høre vores musik og føle fornemmelsen af kærlighed. Og når jeg siger kærlighed, kan det selvfølgelig være smukt, men det kan også være udfordrende, intenst og hårdt. Ofte er verden meget dualistisk. Kan vi holde til det ødelagte? Kan vi holde til skønheden? Det er den dobbelthed, og det at forsøge at finde balancen, der har været definerende for dette album.

Som helhed fremstår albummet gennemarbejdet og stærkt. Måden hvorpå elektroniske og organiske musikeffekter bliver blandet fungerer enormt godt og skaber et varieret lydbillede på mange af albummets numre. Derudover er Hannah Joy en enormt dygtig forsanger og sangskriver. Hun har en smuk stemme og en personlig og genkendelig klang. Samtidig er hun en enormt dygtig historiefortæller, som formår at fange lytteren med sin inderlige stemme og personlige lyrik, og man kan ikke undgå at lægge særligt mærke til numrenes tekster, når både melodien giver pladsen og vokalen tager pladsen.
De numre, som gør sig særligt bemærkelsesværdige på albummet, er uden tvivl “Cellophane (brain)”, “Lost in Los Angeles” og “Questions”.
“Cellophane (brain)” blev udgivet som singleforløber til albummet, og det er forståeligt, at bandet har valgt netop dette nummer, som single. Den måde de elektroniske og organiske elementer bliver blandet fungerer rigtig godt, og nummeret har en storladent energi og power over sig. Ligesom mange andre numre på pladen, bygger det sig op til at blive større, og ender i et klimaks hvor en masse elementer og effekter bliver brugt samtidig, for at skabe en ‘wauw’-effekt.
Numrene “Questions” og “Lost in Los Angeles” er begge numre, som giver mig en lyst til at rejse til USA, leje en bil og tage på roadtrip. På de store veje skal vinduerne rulles ned, solen skal skinne og disse to numre skal blæse ud af højtalerne. Så at sige giver numrene en lyst til at drømme sig væk fra en kedelig hverdag med restriktioner og retningslinjer.
Alle tre numre er fra den første halvdel af albummet, det er som om der sker en form for genbrugseffekt på den sidste halvdel af pladen. Numrene kommer hurtigt til at ligne hinanden, og det kan være svært at skille dem fra hinanden. De er stadig enorm gode, men genbrugseffekten kan godt gøre helhedsopfattelsen af albummets sidste halvdel en smule kedelig, forudsigelig og gentagende.
Når det så er sagt, skal Middle Kids have ros for et gennemført stykke arbejde og et album, som rummer både energi, sårbarhed, inderlighed, personlighed og ikke mindst et bevis på, hvor enormt dygtige og musikalske trioen er sammen.Tags:
Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com