fbpx

Nana Jacobi, Annika Aakjær og Jeanett Albeck går sammen for lighed mellem mennesker

Foto: Signe Lindgren (pressefoto)

Nana Jacobis album Magnet Sky fra d. 26 februar er allerede blevet rost vidt og bredt. I dag, på kvindernes internationale kampdag, puster hun så nyt liv i et af albummets numre, “Hold Dit Hjerte Blødt”, med en musikvideo, der binder en smuk sløjfe på sangens budskab.

For et par uger siden udkom Nana Jacobis roste album Magnet Sky, der indeholder sangen “Hold Dit Hjerte Blødt”, som er er lavet i samarbejde med kollegaerne Jeanett Albeck og Annika Aakjær. Sangen forholder sig til den udvikling der i øjeblikket sker med samfundets opfattelse af køn, og de værdier der knytter sig til køn. I dag, på Kvindernes Internationale Kampdag, udkommer så en video der – i bedste coronastil – viser en bred vifte af mennesker, der fortolker sangen på deres egen måde.

Dem der optræder i videoen er både kendte, ukendte og midt i mellem, og sammen med den smukke, inderlige sang, bliver produktet til noget helt særligt, der på rørende vis skildrer budskabet om lighed mellem mennesker. Om sangen fortæller Nana Jacobi selv:

Ret ryggen!” “Be a man!” “Tough’en up!”, har mange drenge fået at vide, for at kunne blive “rigtige mænd”. Nu er alle køn ved at lære, at vi godt kan være stærke og følsomme på samme tid. At vi alle kan være stærke og holde vores hjerte blødt. Det skal vi huske når vi taler sammen om emner som køn og diversitet, for det forvandler sig hurtigt til formålsløs mudderkastning, og ikke reel dialog.

Det musikalske univers er poppet og storslået, og de tre kvinders vokalpræstationer er så inderlige, at det næsten er umuligt ikke at blive forført. Se den flotte video til “Hold Dit Hjerte Blødt” her.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com