fbpx

Selma Judith er tilbage i stor stil

Foto: Agnes Vera Kaufmann (pressebillede)

Det er efterhånden et stykke tid siden, vi har hørt fra Selma Judith, som var særligt hypet i årene op til dette årtiskifte. Men der er godt nyt forude, for artisten har netop sluppet singlen “Some Folklores” og løftet sløret for et kommende debutalbum.

Selma Judith har allerede cementeret sig som en af Danmarks mest interessante alt-pop-artister. Hun har sågar spillet på Roskilde Festival i 2019, optrådt med Mø og The National og opnået hitstatus med “Kind of Lonely”, der har over en million streams på Spotify. Siden da har vi kun hørt sporadisk fra hende – senest da hun medvirkede på Goss’ “Fighting For The Gospel“, som er et eminent nummer med masser af sjæl.

I fredags kom så Selma Judiths nye single “Some Folklores”, der både er nærværende, intens og powerful. Hendes vokal skinner igennem med inderlige og gennemtrængende fraser, og det omskiftelige lydbillede sætter en lækker ramme om nummeret. Sangen har et futuristisk udtryk, der leder tankerne hen imod Björks tidlige udgivelser. Om singlen uddyber Selma Judith:

Jeg har villet skabe et rum, hvor vi krydser genregrænser og lader musikken tage sin plads. Blandt andet ved at give de forskellige instrumentalister plads til at træde frem og fortælle deres ordløse historier.

Du kan høre “Some Folklores” her:

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com