fbpx

Svenske WY er stærkest når de er sårbare

Foto: Lamia Karic (pressebillede)

Den svenske indieduo WY er stærkest, når de er sårbare. Det viser de på deres nye single “Window”, der er en smagsprøve på albummet ‘Marriage’, som er lige på trapperne.

WY har allerede et par album i baggagen, og de har vist, at de har godt fat, om de mekanismer man bruger til at skrive et følsomt indiepopnummer. Den nyeste single “Window” er endnu et god indienummer.

Sangen starter ud med en støvet vintage-synthesizer, der spiller en hjemmevant akkordrundgang. I et monotomt og konstant tempo, aggerer synthesizerlyden rørepind i den store cocktail af indieelementer, der efterhånden bliver tilføjet til sangen. Én efter én kommer der elementer ind, og det er med til at give sangen en progressiv opbygning. Først kommer vokal, derefter træder endnu en synthesizer ind i lydbilledet, og til sidst kommer endda et par trommer, der fuldender spændingsopbygningen. Sangen fungerer nærmest som et langt build-up, desværre er det lidt som om den forløsning man forventer, aldrig rigtig kommer. Måske venter den på det kommende album Marriage, der er ude d. 7. maj.
Lyt til “Windows” her:
På Spotify

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com