fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 9

Foto: PRISMA // Bobby Mandrup (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Dusin – “Fucking Fantastisk”

Mads Vadsager og Jesper Norhstedt, aka. Dusin, har i dag udgivet “Fucking Fantastisk” – en fed og samfundskritisk sag, der har et hårdere udtryk, end vi måske er vant til at høre fra duoens side. I en gennemført indpakning af solide beats og genre-vilde guitarrytmer, der blander rock, western-riffs, Hawaii-slides, jazz-akkorder og bossa (ja, det hele sker!), skildres menneskets usunde forhold til plastik. Duoen uddyber:

– Det er måske vores første track, hvor der er så stærkt et samfundsmæssigt budskab, men også vores mest ”rockede” og ambiente udgivelse til dato. Budskabet pakkes ind i en klar sarkasme, men står utvetydigt frem. En sjov ting er, at da vi lavede sangen, var der ret forskellige teorier om, hvorvidt sangen handlede om klimaet eller skønhedskulturen blandt unge mænd og kvinder i landet. Det ene udelukker heldigvis ikke det andet, og “Fucking Fantastisk” repræsenterer vores holdning til begge dele.

Singlen er desuden co-produceret af Niels Kirk og mixet af Victor Groth.
I morges kunne man se drengene optræde live i Go’ Morgen Danmark, og resten af dagen kan du følge dem på vores intagram, som denne fredag er dedikeret til et “Dusin Takeover”.

PRISMA – “I Never Wanted To Meet You”

Vi skal videre til endnu en dansk duo. Søstrene Frida og Sirid Kristensen, der tilsammen udgør PRISMA, har i dag udgivet singlen, “I Never Wanted To Meet You”. Sangen handler om at måtte frigøre sig fra en, der ikke længere bidrager med positiv energi til forholdet – noget, som Sirid har prøvet på egen krop. Hun fortæller:

– Jeg fandt bare ud af, at personen ikke var god for mig at have i mit liv. Jeg følte et behov for at vælge til og fra i forhold til, hvad der er bedst for mig. For man skal jo ikke have folk, som suger ens energi, i sit liv.

Sammen med singlen følger en syret, barndomsnostalgisk animationsvideo, der er både sjov og en lille smule uhyggelig. Den kan anbefales at se, og du kan gøre det her.

“I Never Wanted To Meet You” er første singleforløber til en kommende EP, der kommer til at stå i stærk kontrast til den mere inderlige og fine debut-EP, Her. Om deres nye lyd, fortæller søstrene:

– Vi har sådan en energi i os, der bare skal ud. Det må gerne være grimt, det behøver ikke at være perfekte takes, vi laver. Det skal ligesom bare være nerven i det.

EP’en udkommer den 21. maj i år, og det glæder vi os til.

IVAN$ITO ft. JEURU – “Vente A Mi (feat. JEURU)”

IVAN$ITO er gået sammen med JEURU på ugens næste uimodståelige nummer, “Vente A Mi”. Samarbejdet mellem de to artister fungerer suverænt og er en spændende konstellation. På den ene side har vi IVAN$ITOs raggaeton-univers, der blander artistens to kulturelle baggrunde (chilensk og dansk) med spansksproget lyrik og nordiske melodistrukturer. JEURU, på den anden side, er en R&B-artist, som optræder på vores liste over årets 25 bedste sange i 2020 og desuden er en af VEGA’s fire udvalgte i 2021.
JEURU synger sin lyrik på engelsk, så selvom man er lidt rusten på spansk, kan man forstå, at sangen – eller i hvert fald halvdelen af den – handler om kærlighed. Desuden har undertegnede haft sangtitlen en tur i google-translate og kan fortælle, at den ville hedde “Kom til Mig” på dansk.

Ellers tilføjet


Benjamin Hav ft. Wayz – “Når Vi Letter”
Bruno Mars x Anderson .Paak – “Leave The Door Open”
Camelo – “Forever Sunday”
Cheff Records – “Sender mig til månen (feat. Kidd, TopGunn, Klumben & ELOQ)”
Drake ft. Rick Ross – “Lemon Pepper Freestyle”
EIRENE – “Houdini”
Farveblind – “Mayhem”
Folly Group – “Four Wheel Drive”
girl in red – “Serotonin”
Japanese Breakfast – “Be Sweet”
KONVOJ – “Modern People”
Lucas Appiah – “Kærlighed”
Maddy – “Broken”
Major Lazor x Diplo x Guaynaa – “Diplomatico”
Middle Kids – “Stacking Chairs”
Off Bloom – “Mona Lisa”
Porter Robinson – “Musician”
Pleasure Rafts – “Josephine”
Saccades – “Heat”
Sebastian Lind – “That Mood”
The Streets – “Who’s Got The Bag (21st June)”
Vera x Liss – “Only Kisses”

 

Følg playlisten her:

[/ihc-hide-content]

Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com