fbpx

Ugens Upcoming: Gameboy_98

Foto: Adam Klixbüll Eisenhardt (pressebillede)

Lige nu er en god tid for Gameboy_98-fans; artisten har nemlig både et relativt nyt album ude og en EP i vente. Derfor har vi spurgt ham om vores 10 spørgsmål til upcoming artister.

Der er ikke engang gået et halvt år, siden dansk/britiske Lewis B. Parker, alias Gameboy_98, udsendte sit debutalbum, Gameboy Color – et fabulerende og konkretistisk værk med dansksprogede tekster om folkeskoletiden. Alligevel er den produktive musiker allerede ved at være klar med sin næste udgivelse – EP’en Adultery, som lander den 16. april. Modsat debutpladen, kommer opfølgeren til at foregå på artistens andet modersprog, engelsk, og handle om voksenlivets kompleksitet samt skismet mellem forventninger og realitet. Om udgivelsernes kontrast fortæller artisten selv således:

– I udgangspunktet var mit mål at skabe et værk, der var så langt fra det forhenværende materiale, jeg har udgivet, som muligt. Det betød, at jeg måtte skrive noget, der i mit hoved var ”voksent”, hvad end det betyder. Først og fremmest drejede det sig om tekstmaterialet. Jeg havde skrevet ekstremt konkrete og nærmest frustrerende banale tekster førhen, så jeg ville gerne forsøge at gå mere abstrakt til værks. Arbejde med cut-ups af tekster, der befandt sig mere på den ”følelsesladede” side end på den ”faktuelle/konkrete” og skrive tekster om barnets møde med den ”voksne” verden.

Vi har fået lov at stille den aktuelle artist vores 10 upcoming spørgsmål, så du kan lære ham bedre at kende. Læs med her:

1. Hvem er Gameboy_98?

Nintendo’s værst promoverede superskurk.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

Forvirrende, uforudsigelig og eksperimenterende. For tiden prøver jeg meget at skære ind til benet af den gode sang, så jeg foretrækker at de instrumenter, der er på sangen lyder af meget, i stedet for at plastre over med flere layers. Men jeg anser ikke mig selv som havende en lyd som sådan. Det skifter fra projekt til projekt.

3. Hvordan startede du?

Jeg fandt en brugt computer i elektronik skraldet i mine forældres kolonihave, som havde Garageband på, da jeg var 13, og så begyndte jeg at nørkle med lyd på den. Inden det havde jeg spillet guitar i mange år, men det her var første gang jeg begyndte at producere og skrive.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Generelt prøver jeg at have en nogenlunde stram rutine, så jeg får arbejdet hver dag. Jeg har brug for lidt rutine, hvis jeg skal få noget for hånden. Det fjerner presset fra mine skuldre føler jeg. Når jeg først sidder og arbejder er det forskelligt hvad der griber min interesse, men ofte vil jeg have/finde på en idé om en måde, jeg kan starte på. Det kan f.eks. være kun at bruge real-lyd, som jeg selv har optaget. I så fald vil jeg gå rundt hver morgen i en uge og optage real-lyd som jeg så efterfølgende prøver at skabe noget musik ud af.
Generelt prøver jeg at finde metoder, der bringer mig ud af, hvad jeg er komfortabel med, så jeg ikke bare sidder ved et keyboard eller en guitar hver dag og spiller de samme akkorder. Kort sagt, vil jeg gerne gøre processen uforudsigelig for mig selv.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Jeg aner det virkelig ikke. Tænker ikke så meget over hvilke indflydelser der siver igennem, og jeg lytter til stort set alle genrer, så jeg har ikke som sådan et lyd-ideal. Det der har størst indflydelse på mig er, hvordan alle de bedste musikere og kunstnere formår at genopfinde sig selv gang på gang og netop ikke er betaget af at have en “sound”, men derimod er opsat på at spænde ben for sig selv og udfordre sin egen ide om hvordan deres musik skal lyde. Altså Bowie lavede jo en fucking Drum n Bass plade lige pludselig, og Radiohead begyndte nærmest at lave IDM på et tidspunkt.  

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Det sidste stykke tid har jeg lyttet vildt meget til Steve Reich. I sær Tehillim. Kan slet ikke beskrive den eufori jeg oplever, når strygerne kommer ind for første gang efter flere minutters ekko kor og percussion. 
Generelt lytter jeg dog ikke til så meget musik, når jeg er i en skriveperiode. Jeg foretrækker at lytte til ambient musik eller musik, der er meget langt fra min egen. Mit yndlingsambient nummer for tiden er Kyema af Eliane Radigue. Min norske ven og kollega Erik viste mig det, da jeg var oppe for at mixe min seneste plade. Første gang jeg hørte det, var det som om alle lyde omkring mig blev en del af musikken. Det ændrede hele mit perspektiv på omverdenen. Jeg sad i en sporvogn i Oslo, som lavede en høj knirkende lyd hver gang den drejede, hvilket var pænt irriterende, men da jeg satte Kyema på, blev den forvandlet til en del af musikken og fik nærmest harmonisk rolle i den. 

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Jeg udgiver min næste EP ‘Adultery’ med gb98 her den 16. april og er i mellemtiden i gang med at arbejde på en gb98 plade, som skal ud til efteråret.
Derudover arbejder jeg på et elektronisk, samplebaseret duo-projekt ved navn Flux/Delphi, som har en masse materiale liggende. Det er et meget narrativt projekt, som er vildt spændende at arbejde på. Alt materialet har en narrativ rød tråd, som binder det sammen, så musik kan bare stikke helt af. Det ser ud til at vi kommer til at udgive en EP og en LP i år.
Jeg arbejder også med bandet LCM, som pt er i gang med at udgive deres debut plade “LCM fun park”, som udkommer til slut forår.
 

8. Hvad er drømmen?

Hmm… verdensfred? 

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Lige nu synes jeg man skal lytte til ‘Gokart’. Den er meget drømmende, æterisk og ikke mindst melodisk. Derudover synes jeg Vetle Junkers bidrag på produktion har været vildt fede. Han greb virkelig den æstetikken i sangen og løb med den! 

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Vand.

Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com