fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 9

Foto: Benjamin Hav // Sebastian Birk / Sony Music

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til dansksproget rap med fart på, eller eventyrlig eksperimenterende pop, så er der forhåbentligt noget at hente i vores anbefalinger.

Benjamin Hav – Tesla

Dagens nok mest hypede album kommer fra et af landets bedste rappere Benjamin Hav. Albummet hedder Tesla, og hele perioden op til udgivelsen har været præget af Benjamin Havs (røver)historie om, at albummet er lavet i samarbejde med iværksætter-milliardæren Elon Musk. Og det har i det hele taget, været svært at finde ud af hvad der er for alvor, og hvad der er for sjov. I dag står det klart, at Tesla ikke er for sjov. Albummet er nøjagtig hvad man drømmer om, at Benjamin Hav disker op med. Det er fyldt til randen med tørre, krøllede, sproglige statements, og sangenes høje tempo skaber et flow, der gør, at den ene sang bare fører direkte videre til den næste. På albummet er der desuden også et (Benjamin) hav af gæsteoptrædener. Både Peter A.G, Pind, Artigeardit, Tina Dickow og endnu flere, er at finde på gæstelisten igennem de knap 40 minutter. Samarbejderne giver en ny dimension til Havs lydbillede, og det medvirker at albummet fremstår både originalt og helstøbt. Smid alt hvad du har i hænderne, og sæt Tesla på NU!
Spotify
Apple Music

Camelo – Schizophrenia

Danske Camelo er i dag ude med debut-albummet Schizophrenia. Titlen passer meget godt, for hver gang en sang er slut, er det som om, at albummet tager en ny og uventet drejning. For eksempel er nummeret “Spider Queen” enoplevelse i sig selv, fordi Camelo blander den klassiske singer/songwriter-stil med det ærke elektroniske. Schizophrenias sange kredser om at vokse op i et miljø, hvor man føler sig anderledes og udenfor. En følelse som Camelo selv er vokset op med, og nu prøver at formidle videre igennem hans musik. Der er virkelig mange gode elementer på Schizophrenia, og det er en flot debut fra den unge sangskriver og producer. Særligt lyddesignet er ekstraordinært flot, og i den grad et lyt værd. Lyt til Schizophrenia lige her:
Spotify
Apple Music

Farveblind – Mayhem

Farveblind er den slags gruppe der næres og inspireres af at spille live. Da det selvsagt ikke har været en mulighed i det seneste lange stykke tid, har den danske trio været nødt til at finde andre måder at udtrykke deres kunst på. Det har heldigvis resulteret EP’en Mayhem, der i dag ligger klar til dulme dine livekoncert-abstinenser. Det er altid en udfordring, når et band der er kendt for fantastiske live-shows, forsøger at bringe live-oplevelsen ned på streamingtjenesterne og ud gennem hovedtelefoner. Men man må give Farveblind, at de har gjort et hæderligt forsøg. For Mayhem er en magtdemonstration i elektronisk smadder-pop. Trioen kombinerer den hårdtslående bas med politiske motiver og dramatiske stemninger, og det har resulteret i en EP, der er fuldstændig uundværlig til din fredags-fempersoners-fest. Tidligere på ugen hev vi for øvrigt fat i Farveblind, og lavede et mini-interview om Ep’en. Tyvstart din weekend med energifyldte EP her:
Spotify
Apple Music

Uden Ord – Eventyr

Den danske alternative poptrio Uden Ord har vi længe haft i kikkerten. Deres lydunivers er både mystisk og eksperimenterende, og når man lytter til deres musik, får man følelsen af, at man er tilskuer til de tre drenges inderste, mest personlige tanker. Debutalbummet, der udkommer i dag, har meget naturligt fået titlen Eventyr, og i løbet af de tolv sange der udgør albummet, viser de tre drenge både fantasi og musikalitet. Åbningsnummeret “Arken (I Vores Flettede Arme)” er en skrøbelig, langsom fortælling, der med forskellige simple elementer blotter de tre drenges følsomme sider. Og det giver plads til, at lytteren også føler sig velkommen i de mere kompakte produktioner som “ISO I DAG” og “Jeg Græder Om Sommeren”. Tag med Uden Ord på Eventyr lige her:
Spotify
Apple Music

USSEL – ELSKEDEIDETNAESTE

Et eksempel på en kunstner der er værd at holde øje med, er den melodiske hiphopper USSEL. Smagsprøverne på den EP der netop er udkommet, imponerede os, og det er en fornøjelse nu at kunne høre EP’en i sin fulde længde. De fire nye sange der er at finde på ELSKEDEIDETNAESTE, følger op på den melankolske stil, vi i forvejen kender fra USSEL. Særligt på sangen “HUDLØS / ÆRLIG”, hvor USSEL har selskab af Roselil, er tempoet skruet helt i bund, og vi får USSEL at se fra en meget mere skrøbelig og følsom side, end vi er vant til. Generelt er der skruet lidt op for melankolien, og lidt ned for tempoet på ELSKEDEIDETNAESTE, og det klæder virkelig den unge talentfulde sangskriver. Hvis du mangler et soundtrack til din fredag, som sandsynligvis ikke byder på meget mere, end ét, max to, glas hvidvin hjemme i stuen. Så er vi sikre på, at USSEL kan bidrage til, at din aften bliver nøjagtigt som du ønsker. Lyt til ELSKEDEIDETNAESTE her:
Spotify
Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Friggen – Naiv. Super.
Katrine Schmidt – Laying My Burdens Down
Off Bloom – In Bloom
Rýk – Jonquille
The Spill Canvas – Conduit
Zara Larsson – Poster Girl

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com