fbpx

10 hurtige til… Fribytterdrømme

Foto: Seth Nicolas : Magnus Packness (pressebillede)

‘Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet’ hedder det kommende album fra den danske gruppe Fribytterdrømme, og det er lige på trapperne. Forleden startede de opvarmningen til albummet med den sidste singleforløber “Se Hun Har Solen Som Kronen På Hovedet” , og nu sørger vi for at I ikke bliver kolde, med dette miniinterview med forsanger, Lau I.V. Pedersen.

Det er to år siden, at Fribytterdrømme sidst udgav et album, og om et øjeblik lander det næste i rækken på de danske playlister og pladespillere. Som en sidste forberedelse til albummet har vi sørget for, at du kan lære gruppen og deres tanker bag Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet endnu bedre at kende. Vi har nemlig snakket med forsanger, Lau I. V. Pedersen og givet ham 10 hurtige om den nye skive.

Vores musik er…

Foranderlig. Vi gider ikke lave den samme plade igen og igen.

Vi begyndte at lave musik, fordi…

Socialt samvær. Vi var en gruppe venner, der kendte hinanden fra Svendborg, og fandt sammen i København i et gratis øvelokale på Amager. Derfra tog den ene øver den anden.

Vi finder inspiration i…

Mange forskellige ting. Der er ikke noget fast holdepunkt. Derfor kan vi også præge vores output på baggrund af det, der interesserer os her og nu. Vi skal ikke passe i en kasse.

Det vigtigste for os, når vi laver musik, er…

At vi har det fedt med det nummer vi arbejder på og føler os inspireret af det vi laver. Når det er udgangspunktet, plejer det at ende med en samlet idé, vi kan arbejde færdig. Samværet betyder stadig meget for os.

Det sejeste sted, vi kunne forestille os, at spille med vores nye album er…

Det kunne være fedt at spille i en eller anden setting, hvor grænsen mellem band og publikum fuldstændig forsvinder. 

Sangen vi har arbejdet mest med på Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet er…

Nummeret “Krystalpaladset” tog os lang tid at knække. Det færdige nummer er egentlig ret simpelt. Vi startede ud fra et enkelt riff, vi havde liggende og stille men stødt voksede nummeret frem. Noget af det sidste vi lavede, var lyrikken til omkvædet. Nogle gange er det sværest at gå simpelt til værks.

Om Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet ville folk blive overrasket over at vide…

Måske at teksten til “Se Hun Har Solen Som Kronen På Hovedet” er en dansk gendigtning af The Beatles’ klassiker “Lucy in the Sky with Diamonds”. Versene kan stort set synges en til en over det gamle Beatles nummer.

En sang på albummet, som fortjener et ekstra lyt, er… Fordi…

Krystalpaladset” fordi det er første gang, vi har lavet en sang med en tekst, der er mere samfundskritisk i sit udtryk. 

Historien bag albummets titel er…

Titlen er en linje, Lau har haft liggende i sine notesbøger noget tid. Den er inspireret af yin og yang-symbolet, hvor lys og mørke er afhængige af hinanden. Pladen handler meget om forholdet mellem at skabe erfaringer i livet på den ene side og helt umiddelbart gribe ud efter livet på den anden. Det ekstatiske og eftertænksomme er på spil som to yderpunkter, der spiller sammen og påvirker hinanden.

Når man lytter til vores album, skal man…

Turde lytte. Og turde danse.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com