fbpx

Den danske pop/rock-trio Capitals er klar med længeventet EP

Foto: Per Joe (pressebillede)

Mere end tre år har den københavnske gruppe Capitals brugt på deres debut-EP. Hele coronanedlukningen skulle vise sig at være det, bandet havde brug for, for pludselig stod scenerne tomme, og der var tid til at fordybe sig kreativt. Nu er de omsider klar med den selvbetitlede EP ‘Capitals’.

En lynhurtig hi-hat og et fint guitar-fingerspil er det første man bliver mødt af på trioen Capitals‘ nye EP, Capitals. Da forsanger, Kenneth Nefling, sætter i med sin dybe, inderlige jamren, kommer smilet på læben, og man har en klar idé om, hvor EP’en er på vej hen. Tankerne bliver nemlig ledt hen på 80’ernes amerikanske rockbands, og det skaber en dejlig følelse af genkendelighed.
Om EP’en fortæller bandet selv:

– Vi har haft et dogme; at skrive en sang færdig, ligegyldigt hvilken genre vi kastede os ud i. Vores proces håber vi kan høres på EP’en. Det er ikke en enkelt sangskriver eller komponist der står bag, men en sammenblanding af tre hjerner, der kommer med forskellige ingredienser, men som tænker meget ens, når det gælder sangskrivning.

EP’en kommer godt rundt i pop/rock-landskabet og byder både på sange, der er perfekte til den lange biltur langs vestkysten, og sange der passer bedre til en følsom dag på sofaen. Capitals er helt klart et lyt værd.
Find den på Spotify.

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com