fbpx

Dopha: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Anders Berg (pressebillede)

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

Dopha er en ung artist med fart på. De sidste par år har budt på en masse succes for hende. I starten af 2021 udgav hun sit debutalbum The Game, som blev mødt af en masse positive ord og roser. Nogle af de positive ord kom fra vores anmelder, som gav udgivelsen tæt på topkarakterer i sin anmeldelse af det vilde album. Vi kan umuligt være de eneste som har hørt Dophas mange hits på repeat, og er du, ligesom os, nysgerrig på, hvilke numre det unge stjerneskud selv lytter til, så kan du bare læse med lige her. Vi har nemlig spurgt hende hvilke tre numre, hun hører på repeat.

Miley Cyrus – “Angels Like You”

– Seriøst, den her melodi er så god. Og teksten går lige i <3. Min yndlings-linje i sangen er nok //Won’t call me by name, only “baby” //! Og måske også den her i omkvædet:  //It’s not your fault I ruin everything//. Produktionen er ret storladen, smuk, guitar-drevet og rå – egentlig nok mest på grund af Mileys vilde, raspy vokal. Jeg oplevede Miley på Tinderbox 2019, og det var en magisk koncert. Så når jeg hører hende generelt, tager det mig tilbage til festivalstemningen – og det er jo efterhånden en følelse mange savner og længes efter… i disse tider. Ja, jeg sagde det ‘i disse tider’. Måske mest brugte udtryk i øjeblikket. Men altså, den sang her fra det nye Mile- album er på max repeat hos mig lige nu. 


Imagine Dragons – “Cutthroat”

– Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige om den her, og hvorfor den er her. Prøv at give den et lyt selv. Men altså, jeg dykkede ned i Imagine Dragons for et lille stykke tid siden, fordi jeg ikke havde lyttet så meget til dem før, og jeg var nysgerrig på, hvad de ellers har lavet udover sangene ‘Thunder’ og ‘Radioactive’ for bare at nævne nogle af deres sange, som jeg allerede kendte. Det ene tog det andet, og den her sang ‘Cutthroat’, (som de udgav for ikke så lang tid siden?) er altså endt som den, der får mig op om morgenen for tiden, og får mig til at løbe mig til en acceptabel pace, der glædeligt deles på min nye løbe-app. 


Ashnikko x Kelis – “Deal With It”

– Nogle gange har man bare brug for en aggressiv, energisk trap hi-hat og Ashnikkos seje attitude. Hun starter ud med at synge //I don’t need a man I need a puppy//. Og så er stemningen ligesom sat. Der er ingen tvivl om, hvor boss hun er i denne sang, (hun synger blandt andet også om at putte en bamse i en blænder), og den boss-energi smitter af på mig, når jeg hører den for tiden. Og så eeelsker jeg, at //I hate you so much right now// fra Kelis “Caught Out There’” (1999) er på denne sang. Den er bangeren. 

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com