fbpx

Eels synes det er på tide at tage tilbage på jorden

Foto: E // Gus Black (pressebillede)

Det er efterhånden ved at være længe siden, at indie-fænomenet Eels udkom med det flotte album ‘Earth to Dora’. Og for alle der har været sultne efter mere indie-ål, har ventetiden uden tvivl været lang. Nu er der heldigvis liv at spore igen, da det rutinerede band er ude med en musikvideo til den smukke titelsangen fra albummet.

I 1991 dannede Mark Oliver Everett, der som regel bare går under aliaset ‘E’, gruppen Eels. Siden dengang har der været rigtig mange fisk forbi bandet, og det har betydet at medlemmerne jævnligt er blevet udskiftet. ‘E’ har dog gennem alle årene været frontmand og drivkraft, og det har betydet, at bandet under hele processen har bevaret sin autenticitet. I 2020 udkom deres seneste album Earth to Dora. Et indie-album efter alle kunstens regler – og nu, snart et år efter, lander så en meget smuk stop-motion-animeret musikvideo til titelsangen fra albummet, “Earth to Dora”.

Videoen udkom d. 21. april, dagen inden den verdensomspændende ‘earth day’, hvor store dele af verden sætter fokus på klima- og miljøproblemer. I videoen ser man hovedpersonen “Dora”, der sidder på månen, strandet og fyldt op af ensom- og elendighed. Videoen skildrer så på fineste vis E, der prøver at overtale hende til, at det altså er ved at være tid til at tage tilbage til jorden. Det hele er pakket ind i de bløde indie-toner fra den smukke sang og nostalgisk stop-motion, der leder tankerne tilbage på animeret børne-tv fra starten af 00’erne. Se den smukke musikvideo her.

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com