fbpx

FORPREMIERE: Paper Dog rammer den gyldne middelvej

Foto: Guro Sommer (pressebillede)

Det bliver ved med at vælte ind med lækre, nutidige toner fra vores naboland Norge. En af de grupper, der bliver ved med at vedligeholde vores interesse for den norske indie, er fem-mandsorkestret Paper Dog. De har en evne til at lave popsange, der både giver lyst til at danse, men stadig har den der nutidige vibe af hjemmelavet, inderligt håndværk. I dag er vi glade for at have forpremiere på deres nyeste nummer “Deep Sky”.

Paper Dog er stille og roligt ved at få et godt tag om den norske musikscene. Norske P3 har for eksempel fået øje på gruppen, og der bliver de spillet flittigt. De debuterede i 2019 med singlen “Searching”, og det er den slags single, der med det samme fanger din opmærksomhed, fordi den, samtidig med at være genkendelig, ikke lyder som noget, man har hørt før. Sidste år udkom så tre singler mere, der alle samme følger samme opskrift. Den enormt smukke vokal er i forgrunden, og orkestret leverer bløde toner til at bakke forsangeren op.

I dag er vi så heldige, at have forpremiere på det nyeste skud på den norske indie-stamme med singlen “Deep Sky”. Her er det stadig de bløde og beroligende lyde, der i fokus, men ligesom forløberen “Where Do We Go”, er der eksperimenteret en anelse mere med det elektroniske. Både på vokalen er der skruet op for effekter og detaljer, men også i synthesizerne bliver der eksperimenteret med at bruge dem aktivt, så de spiller en rolle i melodien, og ikke blot er lydflader der ligger bagerst i lydbilledet. Om sangen fortæller gruppen selv:

“Deep Sky” handler om følelsen af at leve i et vakuum, som de fleste af os jo gør i dagligdagen. Sangen udtrykker en slags frustration og usikkerhed gennem den lange, dynamiske opbygning, hvor hvert element bliver mere og mere intenst. “Deep Sky” skiller sig nok lidt ud fra de tidligere singler i lydbilledet, fordi den er lidt mere elektronisk. Noget der helt sikkert vil komme mere af i fremtiden.

Lyt til “Deep Sky” før alle andre lige her!

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com