fbpx

Islands bryder tavsheden efter fem år

Foto: Jason Tippett (pressebillede)

Det canadiske band Islands var egentlig gået i opløsning. Men efter fem år hver for sig, samlede forsanger Nick Thorburn tropperne igen, og nu er de snart klar med deres ottende album i rækken.

Islands har efterhånden en lang karriere bag sig. Det startede hjemme på værelset i 2004, da de i samarbejde indspillede og producerede debutalbummet Return To The SeaI. Fra første album var indie-tonen lagt, og deres evne til at kombinere den hjemmelavede lyd med den professionelle sangskrivning var ikke til at tage fejl af. Siden dengang har de været meget i gennem, og det hele kulminerede desværre i, at gruppen desværre gik på en længere pause i 2016. Nu er gruppen heldigvis igen gået sammen om at lave ny musik, og til sommer lander deres ottende album Islomania på streamingtjenesterne.

Som smagsprøve på albummet er Islands nu aktuelle med singlen “Set The Fairlight” der byder på dansevenlig indie-pop, med sans for detaljen og den grundige produktion. Sangen lyder på samme tid genkendelig og original, minder mest af alt om det resultat der ville opstå hvis Coldplay og Tame Impala gik sammen om at skrive en sang.
Lyt til den fede single her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com