fbpx

Jo Yonderly laver indiepop der råber og skriger

Foto: Djoana Gueorguieva (pressebillede)

Den svenske undergrundsartist Jo Yonderly, har endnu en single fra det kommende album, med den kæphøje titel, ‘Greatest Hits 1.0’ klar. Og singlen, “Heart”, indkapsler i virkeligheden meget godt det, som Jo Yonderly er bedst til.

Det er svært at finde ud af, hvad man skal kalde Jo Yonderlys musik. Undergrunds-indie kunne være et bud. Den nyeste single, “Heart”, minder mest af alt om en kærlighedssang, hvor der er skruet helt op for både tråd og skrig. Og det er i bund og grund også det, Jo Yonderly forsøger at formidle. Om sangen fortæller han:

– Sangen viser et voldsomt skift på det følelsesmæssige plan. Fra verset, der er langsomt og melankolsk, til de vrede, udfarende omkvæd. Det pludselige skift i stemning er noget, jeg i den grad kan identificere mig med, og jeg prøver at inkludere skiftet både musikalsk og lyrisk.

Skiftet er tydeligt, og Jo Yonderly rammer hovedet på sømmet i forsøget på at blande den vrede sindstilstand ind i den ellers glade indiepop, som hans musik er bygget op omkring. Lyt til “Heart” lige her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com