fbpx

Kaizer arbejder med det dystre i sin musik

Foto: Jeanette Philipsen (pressebillede)

Den danske popkomet Kaizer er lige på trapperne med debutEP’en ‘Crying Like a Rose’ og til at gøre ventetiden nemmere, har hun allerede nu løftet sløret for en del af EP’ens stil med singlen “The Monsters”.

Det er efterhånden længe siden at Kaizer for første gang kastede sin musik ud til offentligheden. Heldigvis tyder den nye single “The Monsters” på, at det nye materiale kommer til at være alt ventetiden værd. “The Monsters” er primært bygget op af en tonstung synth-bas, der sætter en dyster stemning. Oven på det er Kaizers vokal, der skiftevis er skarp og blød, og alene og en del af et stort kor. Netop kontrasten har været et vigtigt redskab i sangskrivningsprocessen. Kaizer fortæller selv om tilblivelsen af Crying Like a Rose:

Jeg har arbejdet med det mørke og det dystre inde i mig selv – og i mit musikalske univers – hvor det skraldede og forvrængede møder mit pop-håndværk i mit forsøg på at udvide vores forståelse af popmusikken.

Det er de helt store følelser der er på spil i “The Monsters”, og det skinner virkelig igennem, at Kaizer er propfyldt med gode idéer til, hvordan en moderne popsang skal skrues sammen. Mens du glæder dig til Crying Like a Rose, der udkommer d. 9. april, kan du lytte til “The Monsters” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com