fbpx

Kojaque laver irsk kaos-hiphop

Foto: Joshua Heavens Onabowu (pressebillede)

Vi har tidligere haft den irske rapper Kojaque i kikkerten, da han udgav den tilbagelænende single “No Hands”. Nu er han tilbage i helt ny stil, med det højspændte, utilregnelige nummer “Town’s Dead”.

Der er noget charmerende over kaos, når det bliver leveret med troværdighed og kvalitet. Det er det seneste udspil fra den irske hiphopper Kojaque i hvert fald et eksempel på. Fra første sekund bliver man mødt af skrig og forvrængede guitarer, og tempoet er helt deroppe, hvor det er svært at følge med. Med hovedet først kaster Kojaque så lytteren ud i et stort, åbent hav fuld af sex, vold, depression og i det hele taget – kaos. “Town’s Dead” er for øvrigt også titelnummeret fra det album, den unger irer har lige på trapperne, og om Town’s Dead forklarer han:

– ‘Town’s Dead’ kommer fra alt det potentiale jeg ser udspille sig i Dublin, og i de mennesker jeg omgiver mig med dag ud og dag ind. Der er stort set ikke andet end talent og ambition blandt unge mennesker, og det bliver jeg konstant mindet om.

Det er smukt, at Kojaque har lavet et album om alt det talent han ser i sin dagligdag i Dublin, og hvis noget af det er ligeså stort som ham, så må vi holdet et vågent øje med Irland de næste par år. Town’s Dead udkommer den 25 juni, og indtil dag kan vi nyde det kaotiske titelnummer fra albummet.
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com