fbpx

Manus Bell sætter kvindekamp og uretfærdig magtudøvelse på den danske rap-agenda

Foto: Line Westerboe (pressebillede)

Manus Bells danske debutsingle er et opråb mod uretfærdighed. I sin nye single “#TaEtBillede” taler han højt om udøvelse og misbrug af magt, og han gør det i en anelse uvant sammenhæng

Bassen er tonstung, og flowet er benhårdt i Manus Bells nye single “#TaEtBillede”. Og selvom sangen bevæger sig indenfor en hiphop-stil man kender, har den en smule atypisk, men ekstrem vigtigt, agenda. Manus Bell mener nemlig, at hiphop-kulturen har været med til at vedligeholde den diskriminerende diskurs, der hersker i samfundet. Og han mener, at det er på tide, at rapperne selv råber op, og modarbejder den uretfærdighedsfremmende kultur. Manus Bell fortæller selv:

– Jeg bruger aktivt genrens kendetegnende aggressive og ‘kriminelle’ lyd til at levere mine budskaber med henblik på at nå målgruppen, skabe debat og opfordre til handling. Til at tage et billede, dokumentere uretfærdighed, skabe legitimitet og uretfærdighed for de anklagende

I den seneste tid er der nemlig kommet mere og mere videodokumentation på at racisme og uretfærdighed findes overalt i samfundet, og nu mener Manus Bell, at det er på tide, at alle – også de hvide, heteroseksuelle rappere – stiller sig frem, og siger fra. Første skridt på vejen er “#TaEtBillede”, og den kommer med en helt konkret opfordring til hvad man skal gøre, når man oplever noget uretfærdigt, diskriminerende eller magtudøvende: #TaEtBillede.

Til sangen følger også en musikvideo, der med billeder fra virkelighedens seneste optøjer, illustrerer de uretfærdigheder Manus Bell rapper om. Find den på YouTube her
Eller lyt til “#TaEtBillede” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com