fbpx

Orions Belte – Villa Amorini

Foto: Nikolai Grasaasen
Label: Jansen Records
Udgivelsesdato: Fredag den 9. april 2021

Orions Belte er både navnet på et stjernebillede og en norsk musikgruppe. Og med sådan et himmelhøjt navn er forventningerne vel sagtens lidt større end for de fleste.

Orions Belte – Villa Amorini
5 / 5 Reviewer
Rating5

Spændende er det om nordmændene kan leve op til den skyhøje ambition på deres netop udgivne andet album. Villa Amorini er titlen, og det er vel mindst lige så ambitiøs, som gruppens selvvalgte kendenavn – Orions Belte.
En hurtig søgning fortæller, at Villa Amorini var navnet på en af de mest pompøse og ekstravagante natklubber op igennem 90’erne i Bergen i Norge.

Orions Belte leverer alternativ rockinstrumentalisme inspireret af Carlos Santanas’ formidable guitarspil og Khruangbins holistiske tilgang til instrumentalismen. Enkelte numre byder på vokal, men omdrejningspunktet er instrumenternes lakoniske samspil med hinanden. Flere af gruppens riffs og passager kunne sagtens være taget ud af et Grateful Dead album.
Gruppen formår på imponerende vis at mixe pop, psychpop, rock og blues til et slutprodukt, der under normale omstændigheder ville lyde som et kaotisk mikadospil. Det er ikke tilfældet her. Tværtimod. Flere af numrene indeholder elementer fra alle de nævnte genrer, men på imponerende vis lyder det ikke altid således.

Bedst er de tre venner på åbningsnummeret “Bean” og på nummeret med den lidt specielle titel “how long is…cold pizza good for”. Begge er de relativt stille numre, afslappende og meditative, men lytteren bliver på ingen måde lullet i søvn. Tværtimod formår Orions Belte at skabe en fortsat lyttetrang og således tvinge lytteren til (i ordets bedste forstand) at blive hængende og lytte videre. De udfordrer på det multimusikalske plan, uden at fremstå dualistiske eller uden retning. Dette norske stjerneprojekt har nået nye højder og jeg glæder mig til at høre mere fra dem. Ganske anbefalelsesværdigt

Tags:
Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com