fbpx

Ugens Upcoming – Glitchi

Foto: Anika Larsen

På denne højt-hellige mandag, har vi dansk-amerikanske Glitchi, som Ugens Upcoming. For kun to år siden flyttede hun til Danmark, og hun er nu snart klar med sin debut-EP. Glitchi er en super spændende og mystisk artist, så der er ingen undskyldning for ikke at læse hvad hun har svaret på vores 10 spørgsmål!

Den kun 21-årige artist, er helt ny på den danske musikscene med en varieret musikalsk baggrund, blandt andet som jazz-trompetist i New York City. Glitchi blander sin ekstreme lyrik, med temaer som postmodernitetens klimamæssige, samfundsmæssige og psykologiske undertrykkelse, med fusionerende elementer og genreskift. Hun er en artist med noget på hjerte og en vision om at udtrykke sig – på sin helt egen unikke måde. Vi er HELT fascineret at denne nye artist, for med Glitchi ved man aldrig hvad der kan ske – så kom tættere på den spændende artist her hos os.

Hvem er Glitchi? 

– Glitchi er en 21-årig gammel musiker, født og opvokset i det sydlige Californien, med en dansk far. For to år siden flyttede jeg til Danmark for at starte på mit studie – sangskrivning, på det Rytmiske Konservatorie. Hvorfor flytte til Danmark? Jamen, jeg ville gerne i mere kontakt med min danske side, mit navn ER jo Nina Larsen, lol. Men før det, studerede jeg jazz trompet på New York School of Jazz i New York City, men efter et år droppede jeg ud, grundet mit mentale helbred. Gennem hele mit liv, har jeg haft en tilbøjelighed til mange forskellige genrer, og det har inspireret mig til at skabe en ny lyd og dermed kombinere alle mine yndlingselementer. Jeg vil udfordre status quo og provokere lytterne ved ekstreme skift og tungt lyrisk indhold.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg vil beskrive min lyd som en mord-mysterieroman. Edgy, sød, psykotisk og… Glitched out!

Hvordan startede du?

– Jeg startede med at spille trompet og guitar da jeg var 9 år. Omkring tiårsalderen begyndte jeg at skrive mine egne sange, og siden da har jeg været i mange bands, som sanger eller spillet trompet/guitar. Jeg har altid elsket at skrive historier/noveller, som barn, så sangskrivning har været noget af det mest naturlige for mig.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Når jeg skriver musik, skifter jeg over til et alte-ego. Enten skaber jeg apokalyptiske sange, der efterligner nogle af virkelighederne fra mit liv. Jeg begynder at skrive på noget guitar og derefter optager jeg en vokalmemo, inden jeg kommer i studiet. Derefter er det meget improvisation og test af forskellige samples, som jeg sjove. Maaaaasser af vokal lag.  

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Uden tvivl Poppy, da hun udgav ‘I Disagree’ Den ændrede mit liv fuldstændigt. Jeg indså, at genrene langsomt forsvandt og mulighederne uendelige. Et halvt år senere startede jeg dette projekt med producer Nikolaj Tornsberg, som også deler den samme kærlighed til Poppy 🙂

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige nu lytter jeg til praytell. og hans vanvittige debut-EP ‘LoL, we’re all gonna die :-))‘. Den måde, som han leger med sin vokal på, i kontrast til hans beats, for ikke at glemme de vittige hints af satire samt take på moderne tabuer, Det har bestemt inspireret min kreative proces, til det nye musik, der kommer. Sammen med praytell. har jeg dyrket Igorrr´s ‘Savage Sinusoid’ og gået tilbage til Nine Inch Nails´ ‘The Downward Spiral’.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Udover udgivelsen af min debut-EP ‘WELCOME TO THE TWENTIES’ denne maj, er jeg også i gang med processen af mit første album, som kommer til vinter.

Hvad er drømmen?

– Min drøm er at fortsætte med at lave crazy musik, uden påvirkning af nogle former for stereotyper. I vil på sigt gerne sammensætte et band og
bringe disse kaotiske produktioner til live. Jeg skal i den grad finde nogle shredders, det er sikkert 😀

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Det ville nok være min sang “Backgammon”, som udkommer på den nye EP til maj. Der leger jeg med temaer af den kvindelig vrede, og jeg syntes at det er en
af de mest varierende og rå sange jeg nogensinde har lavet.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Hmmm. Helt klart noget aggressivt, men sødt på samme tid. Lad os gå med ”A Short Trip to Hell”.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com