fbpx

Ugens Upcoming: Jimmy Smash

Foto: Frans Graham Guttormsen (pressebillede)

I denne uge er den norske pop-duo Jimmy Smash ugens upcoming her på siden. Hvis du ikke i forvejen har stiftet bekendtskab med det dansevenlige synthunivers og den ørehængende falsetvokal, så er det bare med at komme igang. Derudoverhar vi også stillet de to norske venner et par spørgsmål, så du forhåbentlig kan lære dem meget bedre at kende

Jimmy Smashs seneste single “August” var nøjagtigt hvad man havde brug for, for ligesom at komme helskindet igennem vinteren. Nu er foråret ved at være her, og det samme er resten af den EP, som de to drenge udgiver senere på foråret. Jimmy Smash består af vennerne Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad, der egentlig kommer fra to vidt forskellige musikalske baggrunde. Mikkel voksede op med amerikansk rapmusik og brugte teenageårene på at dyrke og nørde den amerikanske hiphopscene, mens Håvard spillede guitar og trommer i forskellige metal-bands. Om det er de to vidt forskellige musikalske udgangspunkter, der skaber den helt særlige feel-good vibe, er ikke til at sige. Der sker bare noget helt særligt, når man afspiller de to drenges sange. Det er simpelthen umuligt at lade være med at smile.

Vi har stillet Jimmy Smash et par spørgsmål, så der er mulighed for at lære dem bedre at kende. Læs deres svar her!

1. Hvem er Jimmy Smash?

Jimmy Smash består af Håvard Lyngstad og Mikkel Graham Guttormsen, to venner fra Fredrikstad, i det sydøstlige Norge, på 28 år. Vi har lavet musik sammen i fem år, og snart er vi ude med vores anden EP!

2.  Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi får inspiration fra rigtig mange forskellige genrer som soul, R&B, hiphop, americana og disco, og vore sound er nok varm, organisk og en smule retro.

3. Hvordan startede I?

Vi er fra den samme by i Norge, og har rigtig mange fælles barndomsvenner. Men faktisk så mødte vi først hinanden for første gang, da vi begge studerede musik på universitet i Oslo som 18-årige. Den første sang vi lavede sammen, var faktisk en skoleopgave i faget ‘studieproduktion’, og siden har vi lavet vores egne sange sammen.

4.  Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Vi bruger meget lidt tid sammen i samme rum, når vi laver musik. Det starter som regel med, at en af os laver et beat som gerne består af trommer og en akkordstruktur. Så sender vi så idéer frem og tilbage og Håvard starter med at skrive en tekst og en melodi. Til sidst mødes vi for at indspille vokal, færdiggøre sangen og drikke en øl. Det er altid utroligt inspirerende at følge en sang fra idé til færdigt produkt.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Bon Iver, Jungle, SAULT, James Blake, Jordan Rakei, Luther Vandross, Tom Misch, Nick Hakim, Outkast.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Rhye, The Staves, Ol’ Burger Beats, Channel Tres og Benny The Butcher har alle udgivet fantastiske album de sidste par måneder <3

7. Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

Vi har lige udgivet den tredje single fra vores EP der udkommer i maj! Stort set alle sangene på EP’en er blevet til under lockdown-perioden, som har medført en helt særlig arbejdsproces. Derfor glæder vi os utroligt meget til at udgive den! Derefter skal vi bruge meget til i studiet, lave nye demoer og arbejde langsomt men sikkert frem mod vores debutalbum.

8. Hvad er drømmen?

– At udgive et debutalbum og spille på Roskilde! Debutalbummet ligger højt på drømmelisten, fordi vi synes det er lidt skræmmende at skulle sætte et helt album sammen, men samtidig glæder vi os helt vildt.

9. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Så ville vi ønske at folk lytter til “August”, som vi udgav for et par uger siden! Det er en sang, som giver os håb om lysere tider, og at alt bliver godt igen,

10. Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Hvis vi skal beskrive vores musik med en drink, må det blive vores favorit, negroni. Klassisk, tidløs og med et hint af bitterhed og en lang ond eftersmag. Hehe

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com