fbpx

Ugens Upcoming: Mina Okabe

Foto: Karen Rosetzsky (pressebillede)

Hver uge præsenterer vi en artist fra musikbranchens vækstlag, som vi tror på, har potentiale til at få det store gennembrud. I denne uge har vi fornøjelsen af at have snakket med Mina Okabe der på kort tid har etableret sig, som en af de helt store talenter på den danske indie-pop-scene.

I denne uge har vi fornøjelsen af at have det unge talent Mina Okabe som vores ugens upcoming. I slutningen af sidste år debuterede hun med singlen “I’m Done”, der i den grad skabte opmærksomhed rundtomkring i det danske musikmiljø. Sangen er både groovy og ørehængende, men særligt er det Mina Skabes lette, lidt hæse, ubesværede stemme, der falder i ørene. Sangen har i skrivende stund omkring 250.000 (!) afspilninger på Spotify, og den har gjort, at hun gik ind i 2021 med tårnhøje forventninger fra hendes publikum. Tidligere i år udkom så singlen “Walk Away”, der følger samme opskrift som debuten, og om muligt er ligeså lækker og groovy. Debutkoncerten har hun stadig til gode, men det er annonceret, at den bliver spillet i København til november.
Mens du du venter på at høre Mina Okabe live, kan du lære hende lidt bedre at kende ved at læse vores mini-interview med hende. I denne uge er hun nemlig ugens upcoming!

Hvem er Mina Okabe?

Jeg er en 20-årig dansk/japansk sanger og sangskriver. Jeg er vokset op i udlandet, men flyttede til København for ca. fem år siden. Siden jeg blev færdig med gymnasiet i 2019 har jeg fokuseret på musik. Jeg er meget social og elsker at lære nye mennesker at kende, men det har selvfølgelig været svært over det seneste år, så jeg glæder mig til København åbner op igen.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Jeg har altid lyttet til meget forskelligt musik og er blevet påvirket af mange stilarter, men jeg vil måske beskrive min musik som Indie-pop med indflydelse fra andre genrer som Jazz og R&B.

Hvordan startede du?

Jeg har sunget siden jeg var helt lille og har altid lavet musik. Jeg fik min første guitar da jeg var omkring 12 år og startede så med at synge og spille covers. Da jeg var omkring 15-16 år begyndte jeg at tage sangskrivning mere seriøst, fordi jeg kunne skrive sange der passede bedre til min stemme og mit humør – og det var en god måde for mig at udtrykke, hvad jeg havde på hjertet. Det blev derfor til rigtig mange sange om følelser, oplevelser og hvad der skete omkring mig. Jeg har siden skrevet over 100 sange og arbejder på nye ideer næsten hver dag.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg tænker på musik næsten hele tiden og sidder ofte bare selv og spiller guitar eller klaver – og jeg finder derfor hele tiden nye akkorder og nye melodier. Teksterne kommer ret naturligt og reflekterer som regel de følelser som melodien udtrykker og det jeg tænker på i det øjeblik. Jeg laver derfor melodier og tekster næsten på samme tid. Nogle gange får jeg også bare pludselig gode ideer til melodier, som jeg skynder mig at optage. Jeg har flere tusind voice memos liggende, som jeg gerne vil arbejde videre på.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Jeg har altid lyttet til meget forskellig musik og er nok blevet inspireret af mange forskellige sangere lidt afhængig af, hvor jeg var, og hvad der var oppe i tiden. Jeg tænker ikke at der er nogen der har haft særlig indflydelse på min lyd, men jeg har stor respekt for Amy Winehouse. Selvom min musik og mine sange nok ikke lyder som hendes, synes jeg rigtig godt om den ærlige og oprigtige måde hun skrev tekster på.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige for tiden lytter jeg meget til albummet ‘Chip Chrome & The Mono-tones’ af The Neighbourhood, albummet ‘What Could Possibly Go Wrong’ af Dominic Fike, og EP’en ‘Minor’ af Gracie Abrams.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Lige nu arbejder jeg på min næste single og på de sange, der skal på mit album, som jeg håber at udgive efter sommerferien. Jeg har også nogle mindre koncerter over de næste måneder – og så min debut-koncert i Lille Vega den 13. november! Jeg glæder mig vildt meget til at vise endnu flere sider af mig selv og min musik.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne leve af min musik, og at kunne spille og synge for andre rundt omkring i verden.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det er virkelig svært at vælge for jeg elsker alle mine sange. De viser alle forskellige sider af min sound – for jeg kan både lide at lave sange som kan løfte humøret men også sange som er mere følelsesladede. Men af dem jeg har udgivet indtil videre er det måske “Like Other People” som giver det mest simple, ærlige og oprigtige udtryk med melodi og tekst i fokus.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Måske en Cosmopolitan? Den har flere ingredienser og nuancer, som man skal drikke langsomt og tænke lidt over – og det er sådan jeg føler man skal lytte til min musik.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com