fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 14

Foto: Marie Naffah // PR (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til poetisk rock eller jazzy indie-pop, så er der forhåbentligt noget at hente i vores anbefalinger.

Fribytterdrømme – Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet

I dag har den poetiske rock-trio, Fribytterdrømme, udgivet sit fjerde, fuldlængde studiealbum, Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet – et eksistentialistisk album med relaterbar poesi om livets op- og nedture. Musikken varierer meget i både genrer og stemninger; nogle sange er præget af optimisme og håb, mens andre afspejler modgang og frygt – et skift, som man måske også kender fra livet. Om variationen, fortæller bandet således:

Vi har ikke lave én lyd på denne her plade – vi har lavet et udtryk, som kan stritte i mange forskellige retninger. Vi har altid været inspireret af bands, som kan ændre udtryk fra plade til plade. Sådan noget som Gorillaz, Primal Scream, Pink Floyd. Vi har også haft Arctic Monkeys op og vende med deres seneste plade, hvor de sparker det hele ud til højre og laver noget helt nyt i forbindelse med en skriveproces. The Cure og Depeche Mode har også ligget latent et sted ift. det mørke 80’er-synth.

Vil du blive lidt klogere på bandet og deres album, skal du være hjertens velkommen til at hoppe ind og læse vores 10 hurtige til Fribytterdrømme eller vores anmeldelse af Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet.
Lyt til albummer her:
Via Spotify
Via Apple Music

Solå – Feel What I Feel

Næste udgivelse på vores liste kommer fra norske Solå – en fire numre lang debut-EP med en smuk poplyd af stemningsfulde synthesizers og fin sangskrivning om kærlighedens kompleksitet. Du kan få en lille introduktion til EP’en af artisten selv her:

Den beskriver på mange måder de ulige stadier i kærlighedssorg. Det første nummer “Feel What I Feel” handler om at ville fortsætte med at være forelsket; andet nummer “Be Mine” handler om at være komfortabel på egen hånd; tredje nummer “Can’t You See” er den smertefulde erkendelse, at man ikke længere passer ind, som man er, mens sidste sang “Last Lines” er det sidste farvel til den, man har kærest.
Det var vigtig for mig at forstå mine egne tanker og følelser, og at skrive disse tekster hjalp mig meget i denne proces. Nu er sangene lytternes, og de kan tolke dem, som end de ønsker.


Lyt til EP’en her:
Via Spotify
Via Apple Music

Orions Belte – Villa Amorini

Vi bliver lidt ved de norske artister med listens næste navn, Orions Belte. Trioen har i dag udgivet sit andet, fuldlængde studiealbum, der har fået titlen Villa Amorini. Som vist nok er italiensk. Tager man ordene en tur igennem Google Translate, får man oversættelsen “by amor”. Hvad du kan bruge den information til, ved jeg ikke. Men albummet har en lækker varm stemning over sig med sine hovedsageligt instrumentale tracks, der lægger en perfekt stemning til en forårsdag som i dag. Vil du læse mere om albummet, har vi lavet en anmeldelse af Villa Amorini, som du jo kan læse. Og herunder kan du høre albummet:
Via Spotify
Via Apple Music

BROCKHAMPTON – ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE

Vi skal lidt ud af norden nu med listens næste udgivelse, som kommer fra det amerikanske hiphop-kollektiv BROCKHAMPTON. Albummet, som har fået titlen ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE, er deres syvende, fuldlængde album i rækken siden deres debutplade fra 2016 – hatten af for produktivitet! På albummet præsenterer kollektivet et hav af øvrige samarbejder, med featurings af Danny Brown, JPEGMAFIA, A$AP Rocky, A$AP Ferg, SoGone SoFlexy, Charlie Wilson og Baird.
Lyt til BROCKHAMPTONs udtryksfulde hiphop på det nye album her:
Via Spotify
Via Apple Music

Marie Naffah – Golden State

Den engelske sanger og sangskriver Marie Naffah har også udgivet en EP i dag. Den hedder Golden State og har en både groovy og jazzet indie-pop lyd. Værket er efter sigende inspireret af en livsforandrende tur gennem Amerikas vestkyst og Naffahs oplevelse af synet, lydene og de følelser, hun følte der. Måske kan du sanse Amerika gennem lyden? Prøv her:
Via Spotify
Via Apple Music

Gå heller ikke glip af:
MF Tomlinson – Strange Time
Courting – Grand National
Elephant Micah – Vague Tidings

Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com