fbpx

10 hurtige til uimodståelige Kamma

Foto: Sofi Hellberg Olsson (pressebillede)

Enestående Kamma er aktuel med sin debut-EP ‘Momentary Emotions’, som er så storslået og inderlig, at gåsehud vil fremkomme før eller siden i lytteoplevelsen. Vi er heldige at kunne præsentere Kamma som en ud af to live acts til vores koncert i Pumpehusets Byhave nu på lørdag! For at forberede dig bedst muligt, har vi lavet et mini-interview med den fremadstormende musiker.

Sammen med FILIPPA kommer talentfulde Kamma til at fylde Københavns hyggeligste Byhave med dejlig vellyd på lørdag (den 15. maj). Under de kulørte lanterner i den aftagende aftensol, får Kamma æren af at runde showet af med sine tunge beats og selvsikre vokal. Vi glæder os til at høre alle vores favoritsange fra hendes nylige EP Momentary Emotions, som du i øvrigt kan læse vores begejstrede anmeldelse af her. Der bliver både rum til at udforske de svære følelser, til at synge med på melodiske omkvæd og til at sætte sine dansefødder i gang: Kamma mestrer nemlig at sammenvæve følsom lyrik med catchy beats i sine dejlig pop-bangere. Som opvarmning til koncerten den 15. maj har vi stillet hende 10 hurtige spørgsmål, så du kan lære hende bedre at kende.

Min musik er…

Det rum hvor jeg kan finde ro selv i de sværeste tider. Jeg har øvet mig i at bruge musikken som et rum hvor alle følelser må være. Jeg lærer mig selv bedre at kende gennem min musik og de sange jeg skriver. Det er som en slags dagbog jeg kan dykke ned i, når jeg har brug for at lette hjertet. 

Jeg begyndte at lave musik fordi…

Jeg har altid sunget og fundet på melodier i mit hoved. Som barn gik jeg rundt og nynnede dem for mig selv, og jeg spillede klaver og trommer som teenager. Jeg tog endelig mod til selv at finde akkorder og tekst til de melodier jeg havde i hovedet, da jeg var omkring 21 år. Det var svært for mig at tro på, at jeg kunne gøre det godt nok. Både fordi jeg var usikker på mig selv, og fordi jeg er kvinde, der trådte ind i en verden fyldt med mænd. Jeg er glad for, at jeg gav mig selv lov til at prøve. 

Jeg finder inspiration i…

Historier skrevet af mennesker for mange år siden, forståelsen af følelser over tid og alt det som består, selvom verden forandrer sig. Næsten alle sange jeg skriver handler om relationer, og hvordan de har betydning for vores lykke og ulykke i livet. Jeg finder selvfølgelig også inspiration i andre dygtige kunstneres univers; deres måde at skrive tekster og melodier på. Ud over dét, er tøj og foto-æstetik altid noget jeg graver mig ned i, og jeg kan blive helt høj af at se på det. 

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Uuuh det er svært at vælge. Jeg så Sufjan Stevens live for omkring 5 år siden, og det var noget helt specielt. Hans energi og univers er fuldkommen særligt. Ellers har det nok været en af de utallige koncerter jeg var til som teenager, der virkelig definerede mig. For eksempel Patti Smith som jeg så på Roskilde Festival 2010. 

Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er…

Tiny Desk concert hos NPR eller BBC Radio one live – to live session formater som jeg selv elsker at følge på Youtube. Når kunstnere spiller deres stille live versioner af mine yndlingsnumre, er det nærmest altid der jeg bliver mest fanget af følelserne. Det kunne være en drøm at få lov til en dag. 

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Arbejde på et musuem. Jeg elsker fortællinger om fortiden og at forestille mig alt det liv, der har gjort at verden ser ud som den gør i dag. Jeg er totalt nørdet. Elsker det. 

Jeg drømmer om…

At få ro i sjælen omkring at være god nok som menneske og kunstner. Store mål, men vigtige for at leve et godt liv. Måske når jeg dertil en dag. Jeg arbejder med mig selv i terapi, og med min musik og kunstneriske udtryk på daglig basis. Drømmer om at det sårbare i os alle skal få lov til at få mere plads, så det kan blive til en styrke at vise hvordan man i virkeligheden har det. Det er også noget jeg konstant udfordrer mig selv i i mine sange. At vise alt det, der gør ondt at tænke på. Men som jo også er en del af verden og virkeligheden. 

Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

At føle mig fri og være tilstede med de musikere jeg har med på scenen. 

Når folk lytter til min musik, skal de…

Mærke hvad de tunge beats og bassen gør ved dem. Give sig hen til omkvædene og de store følelser. 

Til min koncert i Pumpehusets Byhave kan man forvente…

Både storladne pop bangerz og intim, dyb vokal. Jeg glæder mig meget! 

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com