fbpx

10 hurtige til uimodståelige iomfro

Foto: Mads Emil Smed Kjær (pressebillede)

I løbet af sommeren afholder vi på Bands of Tomorrow en række koncerter hvor vi hylder vækstlaget og det enorme potentiale, det har for tiden. Den 12. juni indtager talentfulde iomfro Dexter i Odense, og i den forbindelse har vi stillet hende et par spørgsmål.

Siden iomfro udgav sin debutsingle “ægte kvinde” i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag tidligere i år, har der været fart på for den dygtige sangskriver. Udover debuten har hun udgivet den, som titlen antyder, dansevenlige single “danse”, og så er det annonceret, at hun også skal spille på dette års SPOT-festival. På redaktionen er vi ret så vilde med iomfro og hendes originale, elektroniske lyd. Derfor er vi glade for at give dig muligheden for at lære hende endnu bedre at kende igennem disse 10 hurtige! Og så husk at sæt den 12. juni af, så du ikke går glip af iomfro, når hun optræder i forbindelse med Bands Of Tomorrows uimodståelige på Dexter i Odense.

1. Min musik er…

Poetisk pop. Relaterbare danske tekster med dansable arrangementer.  

2. Jeg begyndte at lave musik fordi…

Jeg fandt ud af at kombinere observationer, jeg gjorde mig, om kulturelle forventninger og dynamikker i vennegrupper med en glæde ved at spille musik og finde på.

3. Jeg finder inspiration i…

Alt fra horoskoper.net, Presselogen på TV2, moderne og klassisk litteratur, venners instagramfeed og dårlige tinderdates, Bach og Solange.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til kan ikke udgøres af en. Men jeg synes, Robyn på Orange Scene i 2019 var genialt, og mit teenage-jeg var oppe at køre over at være front-row til Justin Timberlake i Parken – jeg har nok grædt mest, hvis jeg har været til koncerter med et symfoniorkester.

5. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er…

Måske til Coachella med kæmpe fyrværkerishow og Beyonce, der lige kommer ind som featuring. Eller måske installationskoncert på The Met.

6. Hvis ikke jeg var musikere, ville jeg være…

Så ville jeg lave en ungdomsserie på DR eller læse noget ukonkret humanistisk og lære at referere til andet end Sartre.

7. Jeg drømmer om…

At lave noget kreativt og meningsfuldt med mennesker, der er rare og har god selvironi.

8. Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

At være til stede i at lægge tryk på og intention i de enkelte ord og melodier – og fange et par øjne i lokalet.  

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

Jamen, jeg vil ikke tvinge folk til at skulle opfatte noget bestemt. Det er kanon skønt, hvis folk føler, at jeg sætter ord på en relaterbar følelse eller tanke, der ligger og simrer i maven eller baghovedet, men jeg kan ikke styre om folk bliver begejstret, provokeret eller forvirret. Ik’ tag alt for personligt.

10. Til vores koncert på Dexter kan man forvente…

At vi tør give plads til det sårbare og enkle i sangene.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com