fbpx

AUFORI reflekterer over menneskets smukke fantasi

Foto: Bjørn Andersen (pressebillede)

Den danske gruppe AUFORI har efterhånden en del på bagen på den danske musikscene. I 2020 udgav de det flotte album ‘Overflader’, og nu er de igen aktuelle med den dragende single “Bløde Universer”.

Musik kan gøre mange ting. Noget musik er skabt til at få sine lyttere til at danse. Det meste musik vækker følelser hos sine lyttere. AUFORI har en helt særlig evne til at få sine lyttere til at tænke og reflektere, og det lykkes særligt godt på den nyeste single “Bløde Universer”. Singlen er nemlig en lang refleksion over tilværelsen og dens mange elementer. Gruppen beskriver den selv som et ‘tankespind’, og den formidler, hvor smukt det er, at vi mennesker reelt ikke ved særlig meget om den verden, vi går rundt og lever i. Anna, der er forsanger i AUFORI, beskriver singlen med ordene:

– Hvad sker der, hvis vi bruger fantasien mere og lader den blive en del af hverdagens banalitet? I ‘Bløde Universer’ befinder vi os et sted mellem tid og rum. Jeg reflekterer over fantasiens meningsfulde meningsløshed og forsøger at gøre den til en motivation for at lade mig flyde med i det uforståelige og konfuse eventyr, som livet er.

Lydligt er sangen bygget op af simple, rytmiske elementer og en ukulele. Det hele fremstår simpelt og skrøbeligt, og det resulterer i, at det bliver enormt nærværende. Derudover er melodien velovervejet og spejler sig flot i tekstens reflekterende stil. Lyt til “Bløde Universer” her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com