fbpx

Blikfang – Vores rum for altid

Foto: Liv Latricia Habel
Label: The Big Oil Recording Company
Udgivelsesdato: Fredag den 7. maj 2021

Blikfang er ude med en frisk, fængende, og afstemt debut-ep, som er skræddersyet til gigs på sommerens festivaler. Men I stedet må vi nøjes med at skrue helt op på lydanlægget og synge med på deres storladne og progressive popmusik.

Blikfang – Vores rum for altid
4 / 5 Reviewer
Rating0

Sidste efterår havde jeg fornøjelsen af at anmelde Fraads debutalbum ”fRaaaDs, og det er med nogenlunde samme fornøjelse, som jeg sidder tilbage med denne gang. Den danske duo med samme velfunderede producer (David Engelbrecht) er ude med deres debut EP, Vores Rum For altid. Der er intet nyt i tematikkerne, hvis omdrejningspunkt er kærligheden, men duoen har for alvor fundet deres lyd. 

Den starter lige på og hårdt med den energifyldte pop-single “Du gør mig go“, der med et forrygende drive og fængende omkvæd i sin enkelthed handler om at gøre hinanden gode i en relation.

Blikfang er på én og samme tid moderne og nyskabende, men også tilbageskuende i deres lyd med inspiration til post-punken og med en gennemtrængende 80’er lyd. Man kan ikke komme uden om Søren Gades vokal, der i min optik fungerer bedst, når han ikke forcerer teatralsk i det helt dybe toneleje. På ”Ik mer ” er jeg’et mere i tvivl om, hvorvidt forholdet er godt og om de nu gør hinanden gode. I omkvædet krænger den energiske forsanger: “sig at vi er goe” ud, efterfulgt af et nærmest kitsch elektronisk synthesizer. 

Søren Gade er en umiddelbar og finurlig sangskriver, og hverdagens glæder og udfordringer i et forhold fanges glimrende. Et eksempel er på føleren ”Lad os ske” – en fin lille kærlighedserklæring til den udkårne, hvor der leges med dobbeltbetydningen i sætningen “lad os ske” med både det fysiske i at ligge i ske og smelte sammen med sin partner, men også det metafysiske: at ske.

Det bliver tydeligt i løbet af skiven at nogle af sangene kommer til at minde om hinanden. Jeg diskuterer videre med mig selv om det er fordi, de alle er fængende ørehængere, eller blot bliver for ensformige. 

Nummeret ”Duu” introducerer i løbet af nummeret et popclubbeat, der ville passe fremragende til et gyngede festivalpublikum og på ”Træk vejret” præsenterer den overlegne producer David Engelbrechts et sprødt elektronisk popbeat. På EP’en demonstrerer han endnu en gang sin evne til at skabe helstøbte lydflader. 

EP’en lukkes med nummeret “En Til”, der indledes med en pompøs intro, der nærmest fungerer som en selvstændig interlude med Søren Gades teatralske crooner-vokal, der i denne sammenhæng fungerer fint til formålet. Nummeret går hen i et blødt og enkelt beat, der understøtter sangens tematik om hverdagens vaner i parforholdet let og elegant. Nummeret rammer den ambivalens, der opstår, når forholdet bliver trivielt, men samtidig rummer den trygge dybe tosomhed. Den folkelige Mads Steffensen bliver sågar nævnt og skaber en humoristisk intimitet til lytteren.

// Men i lang tid har alting været det samme// Yndlings stilling og yndlingsprogram//.

Sangen og EP’en slutter smukt og romantisk af med konklusionen om at “der findes et rum// Som er lavet til os// som kun er for os//.

Tags:
,
Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com