fbpx

CHINAH – Store VEGA

Foto: CHINAH // Pelle Gøtze Johansson (pressebillede)
Venue: Store VEGA
Dato: Torsdag den 27. maj 2021

CHINAH opretholdt deres mystiske og mørkt fortryllende udtryk til den udsolgte koncert i VEGA, der var en ligeså velkonstrueret helhedsoplevelse, som deres nyeste album.

CHINAH – Store VEGA
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Efter de to fængende support acts, Ghazal og Helena Gao, havde sat stemningen i Store VEGAs gamle sal, indtog CHINAH i de sene aftentimer scenen med deres helt særlige æstetik. I et næsten fuldkomment mørke, og kun med svag belysning, der aldrig afslørede bandets ansigter, åbnede CHINAH koncerten med nummeret “Eternal Blue”. Med en simpel sceneopsætning af små stenformationer, som forsanger Fine Glindvad skiftevis sad og lå på, og med en stor rund fuldmåne, der vågede over bandet bagerst fra scenen, udfoldede en skarp og sanselig koncertoplevelse sig.

De første tre numre, der blev spillet var taget direkte i rækkefølge ud fra bandets nyeste album Feels Like Forever. Det var derfor også et forløsende løfte, der blev opfyldt, da den tredje sang i setuppet rigtigt nok blev “Promise”, som for alvor satte gang i publikum. Fra koncertens start havde CHINAH salens opmærksomhed, men med den intensiverede bas og knivskarpe vokal, der på dette nummer bragede igennem luften, formåede de også at skabe et rum af komplet fascination og opslugthed.

Udover den særlige teatralske performance som koncerten i sig selv blev til, var CHINAHs musikalske leveringer og tekniske udfoldelser absolut imponerende. Hvert nummer blev spillet med en sådan præcision, at man næsten blev overrasket, når der opstod små kreative afvigelser fra hvad der ellers lød som perfektionerede studieindspilninger. I løbet af aftenen beviste CHINAH at de både kan være inderlige, kunstneriske og enormt festlige. Der var en konstant rotation i bandets positioner på scenen, og med løbende instrumentskift og mestring af diverse vokaleffekter, fik hvert medlem på skift sit øjeblik til at stå frem som selvstændig artist.

Til så gennemført og mesterligt et show, blev der aldrig skabt et savn til at stå op og danse. Fordi CHINAH svøbte publikum i vellydende musik, der vækkede ukendte følelsesmæssige territorier og lokkede størstedelen af os ind i et slags trance-stadie, blev oplevelsen enestående og fuldendt. Det var som at være til en teaterkoncert uden et nedskrevet narrativ.

Et af de sidste numre der blev spillet, og som vækkede VEGA fra sin fælles trance, var storhittet “Away From Me”. Her opstod der en ny form for nærkontakt med bandet i og med, at lyset endelig fokuserede på musikernes ansigter og bandet stod derfor frem som en mere relaterbar gruppe. Udfoldelsen af nummeret, der som bekendt stiger i volumen og intensitet, var et af aftenens absolutte højdepunkter og en sublim demonstration af gruppens evner.

CHINAH indtog Store VEGA med deres helt særlige æstetik og skarphed. Det var én af de koncerter, der kommer til at stå frem i erindringen mange år endnu.

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com