fbpx

Farveblind – Empire Bio

Foto: Flemming Bo
Venue: Empire Bio
Dato: Onsdag den 12. maj 2021

Til Farveblinds udsolgte koncert i Empire Bio havde vi forventet at vi skulle feste voldsomt og danse i sæderne til vores knogler blev ømme. Selvom bandet gjorde deres bedste for at blæse publikum bagover, var det som om at biografstemningen, med popcorn og tilbagelænede sæder, overtog den kaotiske moshpit-vibe, som ellers strømmede ud fra scenen.

Farveblind – Empire Bio
3.5 / 5 Reviewer
Rating0

Allerede inden koncerten begyndte, kunne man høre publikum summe omkring deres høje forventninger til det de skulle til at opleve. Der går rygter om, at Farveblind har taget et helt sindssygt lysshow med, og så blev der talt en del om hvordan f*nden vi skulle kunne danse når man sidder ned.

Der blev uddelegeret en fælles skål i salen inden koncerten startede og derefter blev samtalestøjen brudt med lyden af “Why”, som selvfølgelig var aftenens åbningsnummer. Bandet trådte ind på scenen og spillede med høj intensitet til baggrunden af den smart anvendte biografskærm, der skiftevis viste sangens lyrik, fakta fra bland andet UNESCO og billeder af Farveblind selv. Det visuelle koncept, der foregik på biografskærmen kombineret med lasere og strobelys, passer fænomenalt godt til udtrykket fra trioens nye EP Mayhem. Og det blev sangene fra Mayhem, der udghorde aftenens absolutte højdepunkter.

Da nummeret “All Connected” bliver spillet, serverede de tre gutter nøjagtigt den form for kaos, støj og lækker bas, som vi havde glædet os til at opleve. Jo længere ind i koncerten vi nåede, desto mere dannede der sig et mønster af, at hver gang vi fik et nummer fra Mayhem, formåde trioen at spille hårdt nok til, at det føltes som en ægte (restriktionsfri) aften med Farveblind.

Desværre var der også en hel del numre, hvor bandet mistede publikums opmærksomhed, og folk fik travlt med at kaste med popcorn, gå ind og ud af salen og snakke med hinanden. Det sker både som følge af, at vi ikke kan stå op og danse, men også fordi hele setuppet foregår i den gamle biograf. De polstrede sæder og de tykke vægge i salen, sluger alt for meget af lyden, og stjæler desværre en del af den intensitet man havde drømt om.

Når det så er sagt, er det også vigtigt at nævne nogle af de mange overraskelser Farveblind havde medbragt på scenen. For eksempel fik bandet besøg af Sebastian Bang Monti, der med den vildeste Slim Shady-energi, løb ind og rappede salen ned, for derefter at lave et vaskeægte mic-drop og forlade scenen igen. Vi blev også præsenteret for det hidtil uhørte nummer “Energy”, som har en overraskende feel good-vibe over sig. Og så fik vi også en uplanlagt, men humoristisk seance, hvor et forsvundet ear-piece blev anledning til en lille fællessang a la “Seven Nation Army” i salen.

Farveblind afrundede deres koncert mesterligt med nummeret “Mayhem”, der fik publikum til at gøre oprør og rejste sig fra stolene for at kaste med popcorn, som var det konfetti.

Jeg ærgrer mig på bandets vegne over at lyden var for lav, og at de ikke fik mulighed for at skabe den højintense og kaotiske oplevelse, som jeg ved at de kan.

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com