fbpx

FORPREMIERE: Dør nr. 13 tager dig med på makaber tivolitur

Foto: Valentin Kruse (pressebillede)

Dør nr. 13 har en helt særlig evne til at pakke det danske sprog ind i en rocket emballage, der får det hele til at gå op i en højere enhed. I dag har vi æren af at have forpremiere på den nye musikvideo til sangen “Højere” fra deres seneste album.

Den danske femmands-gruppe Dør Nr. 13s lydunivers befinder sig nok et sted mellem punk, rock og pop. Og samtidig med det formår de at lave tekster, der er både jordnære og relaterbare på den der danske genkendelige måde. Sidste år udkom det selvbetitlede album Dør Nr. 13, der indeholder sange der byder på alt det overstående. Nu præsenterer gruppen også en musikvideo derfra.

“Højere” starter ud med en ond basgang der, sammen med en trommehvirvel, fungerer som startskuddet til det enormt høje tempo, sangen har. Idet forsanger Lasse Storms vokal træder ind i lydbilledet, bliver øjet præsenteret for en forlystelsespark, der ser ud, som jeg formoder den ville gøre, hvis man havde taget en ordentlig omgang svampe inden man investerede i sit turpas. Herefter bliver man ført ind i spøgelseshuset hvor bandet står og spiller, mens der bliver klippet hårdt mellem musikerne, vanvittige farver og uhyggelige klip.

Det er fornøjelse at høre fra Dør Nr. 13 igen, og hvis du har lyst til at opleve dem live, spiller de på Forbrændingen i Albertslund på lørdag den 29. maj.

Tags:
Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com