fbpx

Fribytterdrømme – Posten

Foto: Seth Nicolas og Magnus Packness (pressebillede)
Venue: Posten
Dato; Torsdag den 6. maj 2021

Fribytterdrømme fejrede genåbningen med en siddende dansefest

Fribytterdrømme – Posten
4 / 5 Reviewer
Rating0

Mange ting var anderledes torsdag aften på Posten i Odense, end da jeg sidst så Fribytterdrømme live. Tilbage i slutningen af november var jeg så heldig at overvære den sidste koncert med det daværende seksmands-setup, da det mindre end 48 timer senere blev annonceret, at halvdelen af bandmedlemmerne sprang fra. Tilbage stod en trio bestående af forsanger og guitarist Lau I. V. Pedersen, trommeslager Felix Corrigan Suneson og keyboardspiller Tobias Smith Agger.

Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet – bandets første plade som trio – udkom for lidt under en måned siden, og det nye materiale skal nu stå sin prøve på scener rundt omkring i landet. Torsdagens koncert var den første på den såkaldte ‘Genåbningsmanifest Tour’ og markerede samtidig – som navnet indikerer – genåbningen af de danske spillesteder. 

Derfor var det også til at mærke gensynsglæden hos det musikhungrende publikum, der dog ikke virkede helt vågne fra vinterhiet. Petersen og co. forsøgte bravt at få gang i de siddende tilskuere – uden det store held. Dette kan til dels også skyldes, at nogle af de tidlige fans, der blev forelsket i den litterært inspirerede og nostalgiske syrerock bandet brød igennem med i midt-10’erne, ikke helt fik, hvad de kom efter. Udover et par numre her og der bød sætlisten nemlig mest af alt på den poppede og funkede neo-psychedelia fra det seneste album.

De nye numre fungerede dog også ganske godt live. Den hip hop-agtige trommemaskine er et frisk pust i Fribytterdrømmes repertoire, og fremtidige restriktionsfri koncerter kan meget vel udvikle sig til deciderede dansefester med den nyfundne hang til grooves. Men det er klart, at det altid vil blive svært at opnå samme euforiske højder uden de nogle gange absurd lange instrumentale soloer, som bandet bl.a. er kendt for. Ligeledes kommer det ganske naturligt til at tage tid, før den nye live-konstellation – bestående af de tre officielle medlemmer samt Anders Hvass fra The Entrepreneurs på guitar og hans navnebror Anders Christiansen på bas – kan leve op til den kemi, der var så tydelig blandt den forhenværende sekstet.

Der var heldigvis flere glimt af noget, der kunne nærme sig den fantastiske aften, jeg havde i november, og det største højdepunkt kom da en instrumental forlængelse af det nye nummer “Solkult” nåede et næsten orgasmisk klimaks, hvor samspillet mellem de fem instrumenter fungerede perfekt. Det var også tydeligt, at jeg ikke var alene i min begejstring over dette moment, da resten af publikum ligeledes pludseligt livede op efter at have været ganske stille det meste af aftenen. 

Med flere af den slags øjeblikke – og forhåbentlig snart lidt færre restriktioner, der holder publikum på deres bagdele – kan jeg sagtens se Fribytterdrømme tage deres nye og friske liveoptræden til et endnu højere niveau. Om det bliver på samme niveau som tidligere, vil tiden vise, men bare det, at de prøver noget nyt, synes jeg er ganske beundringsværdigt.

Simon Rønne
Simonronne@bandsoftomorrow.com