fbpx

INTERVIEW: Alfie Templeman – Den velovervejede, unge multiinstrumentalist med fødderne plantet solidt i jorden

Foto: Blackksocks (pressebillede)

Alfie Templeman er på banen med et superfedt mini-album. I den forbindelse tog vi en snak med den unge brite, blandt andet for at høre, hvordan man kan være så produktiv i så ung en alder.

Alfie Templeman har for kort tid siden udgivet sit mini-album Forever Isn’t Long Enough som vi stadig har det helt vildt over her på redaktionen – så vildt, at vores anmelder gav det 5 stjerner, hvilket du kan læse her. Templeman har allerede en hel del udgivelser bag sig, og det har selvfølgelig gjort, at verden har fået øje på den unge multiinstrumentalist. Derfor startede jeg mit interview ud med at spørge Alfie Templeman om, hvad han havde glædet sig til i forbindelse med mini-albummets udgivelse.

Jeg ser mest frem til at få sangene ud i verden. Jeg har haft de her sange klar siden starten af 2020, så jeg ved hvordan de føles og lyder. Det har været hårdt ikke at kunne få dem ud til folk, jeg er mega glad for at folk kan komme til at lytte til det, og jeg håber selvfølgelig de kan li’ det.

Vokser med opgaven

På trods af sin unge alder er Alfie Templeman en arbejdsom type med klare målsætninger for sig selv og sin musik.

Jeg har udgivet fire EP’er og har altid følt at den næsten var der, men jeg havde virkelig lyst til at lave noget større og som har noget mere indhold. Jeg vidste, at jeg ikke var klar til et album i fuld længde, jeg vidste at jeg skulle udvikle mig lidt mere som kunstner. Jeg er jo kun 18 år, så jeg føler, at jeg skal vente et par år før jeg er klar til at udgive et helt album. Jeg vil være sikker på at jeg er tilfreds med det. Det føltes bare rigtigt med et mini-album – du ved – et par numre mere end en EP. Det føles ikke som et kæmpe spring, men det er stadig en udvikling – det næste skridt på rejsen.

Det gode ved EP’er er at du kan gå meget i dybden med de få tracks. Jeg har tænkt mine EP’er som om de var halve albums mere end jeg har tænkt dem som en samling sange. Med mini-albummet føler jeg, at jeg har bedre mulighed for at udtrykke mig. Der er otte sange på mit mini-album så jeg føler jeg har mere mulighed for at udtrykke mig, de er ikke for ens.

Alfie Templeman begyndte at lave musik i en alder af syv år, og man fristes til at drage paralleller mellem den unge brite og komponisten Wolfgang Amadeus Mozart, der komponerede sit første værk i en alder af bare fem år. Templeman har derfor haft rig mulighed til at udvikle sine evner gennem de efterhånden mange aktive år.

Foto: Blackksocks (pressebillede)

Alfie og alter-egoet

Foruden sine talrige udgivelser i eget navn udgiver Alfie Templeman også musik under et alias, nemlig Ariel Days. Derfor synes jeg det, at det er spændende at undersøge hvad det gør for ham, at have to ‘kanaler’ at udgive gennem.

Det er ret fedt for mig – når jeg ser en Ariel Days’ sang blive godt modtaget, giver det mig en mega fed følelse, fordi så ved jeg, at de ikke bare kan li’ den fordi jeg er Alfie Templeman – de kan li’ den fordi det er godt håndværk. Det er fedt, at mærke at folk kan li’ musikken for musikkens skyld. Det giver mig også mere kunstnerisk frihed hvilket jeg synes er mega fedt – der er ikke de sammen forventninger. Jeg laver sangene på en dag og udgiver dem lige efter, så det er også meget spontant.

Mødet med Jungle, og drømme om fremtidige samarbejder

Alfie Templemans nummer “Shady” er produceret i samarbejde med de to gutter fra den britiske elektroniske duo Jungle. Den unge producer og multiinstrumentalist drømmer sig videre ud i potentielle fremtidige samarbejdspartnere, som han fortæller mig om.

Det var heldigvis lige før corona at jeg samarbejdede med Jungle, så vi havde mulighed for at mødes i virkeligheden. Vi blev faktisk færdige på én dag, så hvad man hører på sangen er skrevet og optaget samme dag hvor vi mødtes. Det var mega fedt, men jeg har også arbejdet med dem på dropbox på det seneste, hvor vi sender ting frem og tilbage. Nu savner jeg bare at arbejde sammen med andre i virkeligheden, musikken rammer ikke på samme måde når man ikke sidder sammen.

Det ville være en drøm at samarbejde med Mac Demarco. Jeg synes også det kunne være mega fedt med Tame Impala og Still Woozy. Alle der arbejder selvstændigt, optager selv og skriver selv ligesom mig. Jeg ser op til folk der har den fede individualistiske tilgang til arbejdet.

Man mærker straks på det unge, spirende stjerneskud, at han på trods af sin unge alder er 100 procent til stede i sin musik. Han har store ambitioner og drømme, men fødderne solidt plantet i jorden, der gør, at han har et velovervejet, sundt og realistisk syn på hvordan han bedst udvikler sig selv og sin musik, og samtidig undgår at knække under for musikbranchens forventningspres. Det var både hyggeligt og inspirerende at tale med Alfie Templeman, og det skulle komme noget så gevaldigt bag på mig, hvis ikke vi hører mere fra ham i fremtiden. Afslutningsvis kan der kun være en ting at sige, hop ind og lyt til Alfie Templeman og hold øje med det talentfulde stjerneskud i fremtiden.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com