fbpx

Jorja Smith – Be Right Back

Foto: Jorja Smith // Rashidi Noah (pressebillede)
Label: The Orchard
Udgivelsesdato: Fredag den 14. maj 2021

Jorja Smith er ude med en gave til alle sine fans. Et øjebliksbillede af den unge sangerinde og sangskrivers liv, tanker og følelser, som mange vil kunne relatere til. Den perfekte EP til at komme ned i gear, som du ikke må snyde dig selv og din weekend for.

Jorja Smith – Be Right Back
4 / 5 Reviewer
Rating4

Jorja Smith er en artist, som har haft fart på siden 2016. I 2018 udgav hun albummet Lost & Found, som fik international anerkendelse, og Jorja Smith blev hurtigt et navn mange lagde mærke til og glædede sig til at høre mere fra. Siden da har hun udgivet singler, forskellige remix og live sessions. Nu er hun endelig tilbage med en længere udgivelse i form af den otte numre lange EP, Be Right Back.
EP’en er noget af det mest følelsesladede, man har hørt fra den britiske sangerinde. Selvom numrene er meget forskellige, både i tekstunivers, instrumentation og stemning, er der stadig en rød tråd, som sørger for, at det hele går op i en højere enhed. Det er en EP fuld af følelser og personlige erfaringer og oplevelser, og man er ikke i tvivl om Smiths talent, når hun får formidlet al dette ned til otte smukke numre.

Hun fortæller selv om EP*en:
Jeg har kaldt den ‘Be Right Back’, fordi det bare er noget jeg vil give til mine fans lige nu og her. Det er ikke et album og sangene på EP’en var ikke blevet valgt, hvis det skulle være et album. Men hvis jeg havde sådan et stort behov for at skrive disse sange, må der også være nogle, som har lyst til at lytte til dem.


Og lige præcis det, er essensen af den spritnye EP. Man kan mærke, at Jorja Smith har haft noget på hjerte i skriveprocessen, og at hun har lagt følelser, sjæl og tid i numrene. Dog er EP’en ikke fyldt med kæmpe store, dramatiske ballader og giga danseable hits. Det er et album med ro på og det indeholder en stemning, som de fleste helt sikkert vil nyde at lytte til på en søndag formiddag, når man bare skal ned i gear og nyde livet.

Der er ingen tvivl om Jorja Smiths talent – hun har den smukkeste vokal med en sprød og yderst genkendelig klang. Harmonierne i hendes musik kan både høres som melankolsk, men samtidig med håb og drømme i baggrunden. Be Right Back er ingen undtagelse for alle disse elementer, og den unge sangerinde viser bare endnu en gang, at der er en grund al den ros og positive omtale, hun får med sig på sin musikalske rejse.


Tags:
Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com