fbpx

Lyst debuterer med æstetisk videosingle

Foto: Jonathan Hoyos og Frederikke Legaard (pressebillede)

Med ambitionen om at give lytteren/seeren en æstetisk oplevelse, der kombinerer både det auditive og det visuelle, er soloprojektet Lyst ude med debutsinglen “Galaksesangen”. Nytænkningen af det ellers fastsatte singleformat fungerer rigtig glimrende.

Som regel debuterer artister med en single. Og et par uger efter kommer der gerne en musikvideo til at fastholde folks opmærksom. Lyst gør lidt det samme – men alligevel på en helt anden måde. Lysts debutsingle “Galaksesangen” præsenteres nemlig i det format, hun kalder ‘videosingle’ som er produktet af en single, en musikvideo og en live-session slået sammen. Videoen er skabt i samarbejde med en danserinde, som har skabt et kunstnerisk rum, der passer til sangens lydunivers – og så er sangen optaget live sammen med videoen.

Idéen udspringer af kvinden bag Lyst, Laura Olivia Dollerup, der har rødder i både musik- og teaterverdenen. Derfor var det naturligt for hende at kombinere de to ting, og gøre hendes to passioner til ét samlet produkt. Lyst fortæller selv om projektet:

– Vi trækker hinanden op og skaber en mulighed for at vise, hvad vi kan, og at vi kan. De mange kunstnere, dansere, musikere, lydteknikere, lys-kunstnere, instruktører, stylister m.v., skaber i fællesskab det teatralske univers som Lyst er.

“Galaksesangen” er en skrøbelig og passioneret sang, og du skal ikke snyde dig selv for at opleve den som den videosingle, den er tiltænkt. Du kan finde den smukke video her

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com