fbpx

PREMIERE: Betagende, foruroligende og smuk video fra Gameboy_98

Foto: Adam Klixbüll Eisenhardt (pressebillede)

Tidligere på året udgav Gameboy_98 den roste EP ‘Adultery’, der markerede et skift i den dansk/britiske sangskrivers karriere. Gameboy_98 har skiftet fra dansk til engelsk, og så er EP’en et eksempel på en mere modnet musiker, hvor den naive bobble fra barndommen er bristet. I dag har vi fornøjelsen af at have på musikvideoen til nummeret “Rock Climbing”.

Manden bag Gameboy_98, Lewis B. Parker, laver altid musik. Det er en af grundpillerne i hans kreative proces, at eksperimenterne er i fokus, og det hele fokuserer omkring jagten på ‘den gode sang’. For en måneds tid siden udgav han EP Adultery, og den blev symbolet på en overgang for den roste musiker. Helt konkret er der EP’ens navn, og teksterne der kredser om mere voksne ting, end tekstuniverset på debutalbummet Gameboy Color. Men mest markant var det, at teksterne er skrevet på Parkers andet modersmål, engelsk. Du kan læse vores anmelders begejstrede ord om Adultery her.

I dag er Gameboy_98 så klar med en visuel dimension til nummeret “Rock Climbing” fra Adultery. Hvor underligt det end lyder, så kredser videoen om fødder, og viser tæer, ankler og fodsåler i alle mulige forskellige situationer. Om tankerne bag videoen fortæller Lewis B. Parker:

Adam (instruktør) og jeg havde den her ide om at forsøge at lave en hel video, hvor man følger forskellige sæt fødder, der skal overkomme udfordringer. ‘Rock Climbing’ handler om den uendelige “struggle” imod den store success eller ultimative ro, eller hvad det nu måtte være, så vi arbejdede ud fra den som en slags motiv. Vi kom ret hurtigt ind på, at fødder kan fortælle historier og vise følelser, og at det ville være fedt at prøve at oversætte narrativerne til at omhandle fødder. Efter vores første par møder, lod jeg egentlig bare Rasmus og Adam lave deres ting, og kom bare med enkelte ideer hist og pist, og det kom der den her fine, underligt makabre, men samtidigt smukke musikvideo ud af. 

Videoen er meget betagende, og på underlig vis komplimenterer den bare Gameboy_98’s vokal enormt godt.

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com