fbpx

Sidste Udkald startede som ‘far band’ – nu er ambitionerne højere

Foto: Martin Dam Kristensen (pressebillede)

Det nye danske orkester Sidste Udkald har udsendt den autentiske debutsingle “Sig Farvel”. Sidste Udkalds historie er en livsbekræftende fortælling om seks fædre, der flyttede til udkantsdanmark og fandt et fællesskab i musikken.

De seks mænd i Sidste Udkald har alle til fælles. at de er tilflyttere til landsdelen Mols på Jyllands østkyst. Derudover er de også alle fædre, og det var faktisk nede i børnhaven, hvor forsanger Snorre Ralund og guitarist Nicolai Pape Mortensens børn går, at idéen om at lave et band startede. I starten var det et hyggeprojekt under overskriften “far-bandet”, men senere gik det op for musikerne, at der var mere potentiale. Så opstod drømmen om at lave et album, og nu er første single fra projektet klar i form af den smukke “Sig Farvel”.

Lydbilledet er skabt af lapsteel-guitar og et smukt spillet akustisk klaver. Sammen løfter instrumenterne Snorre Ralunds inderlige vokal helt derop, hvor det går direkte i hjertet. Og det medfører, at følelserne får frit løb i musikken – og også i lyrikken. Ralund fortæller selv at sangen handler om sorg og afsked:

Min far faldt langsomt. Han svandt ind, blev lam og siden stum. Det var som om han holdt fast, indtil alle var klar til at sige farvel. I sangen “Sig Farvel” blandes sorgen over at miste min far, med minder fra de mørkeste stunder i mit liv, hvor afskeden med min egen familie og mig selv føltes som den eneste udvej.

De kan noget, fædrene fra Mols. Og det bliver spændende at følge dem frem mod udgivelsen af debutalbummet Midt I Ingenting den 20. august. Indtil videre kan du nyde lyden af “Sig Farvel” her
Eller på Spotify

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com