fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 20

Foto: Jung // Petra Kleis (pressebillede)

Jung – “Tur Retur”

Jung er et navn, de fleste nok efterhånden har stødt på. Selvom det kun er små to år siden, at bandet debuterede, så er der allerede rullet et hav af radioafspilninger, streaminger og musikpriser ind over den dygtige trio. I dag løfter de sløret for årets første single “Tur Retur”, der er endnu en energisk sang, som fortsætter i samme spor som hittene fra 2020. Jung forklarer selv, at “Tur Retur” handler om venskaber og de nære relationer, og at den er en hyldest til disse. Alligevel er det også en påmindelse. En påmindelse om, at man skal huske at dyrke, og sætte pris på de relationer. Alt sammen pakket ind i et festligt, groovy og enormt sommerligt lydbillede – nøjagtig det, vi elsker Jung for. Solen står på himlen, sommeren banker på døren og Jung har udgivet ny single. Kan man bede om mere?

BBYBITES – “Take Me Hard”

Som opfølger til årets første single “bby” følger den karismatiske sangerinde BBYBITES op med singlen “Take Me Hard”. Ligesom foregængeren handler “Take Me Hard” om kærlighed og passion, og måske i virkeligheden mere det savn, der kan opstå af det. Savnet om at få den slags romantik, som man igen og igen bliver udsat for på film og tv. Faktisk er sangen en kommentar til den danske datingkultur, og BBYBITES fortæller, at den er skrevet ud fra frustrationen om, at mange på datingmarkedet ikke lader til at turde vise deres følelser, fordi de er bange for at blive afvist og sårede. BBYBITES’ vokal er som altid både inderlig og intens, og med et catchy stryger-tema samt en bas, der går lige i brystkassen, er den som selvskrevet til denne fredags-playliste.

iomfro – “danse”

Første gang vi fik øjnene op for iomfro, var da hun udgav sangen “ægte kvinder” i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag. Sangen blev rigtig vel modtaget, fordi den fløjlsbløde poplyd nærmest ikke er til at stå for. For nyligt blev det også offentliggjort, at iomfro står på plakaten til dette års SPOT festival. I dag kaster den fremadstormende sangerinde så endnu mere brænde på indiepop-bålet med sangen “danse”, der følger op på den succesfulde debutsingle. “danse” har et tilbagelænet, elektronisk beat, samt en ekstremt nærværende tekst, og så sætter den en opløftende stemning med sin melankolske vibe, som dominerer lydbilledet. Omkvædet er, som titlen hentyder, ekstremt dansevenlig og passer perfekt til en kold øl i fredagssolen.

Ellers tilføjet:

BAUN – “Sister”
Benjamin Ingrosso – “Smile”
Bisse – “Oldboy”
Cabin Fever – “Those Nights”
Calby – “Nice Life”
Casper The Ghost – “Know You Too Well”
Claude – “never coming back_”
Ellison – “I Could Be Your Lover”
Emi wes – “Take Me To The Moon”
Fallulah – “Gemstone”
GRETA – “Vibrant”
Jaydev – “Too Done”
Lucas Appiah – “Han Er Ikk Som Mig (feat. Xander)”
Mp.Oxford – “places”
Marcus.wav – “Det bedste der er sket for mig”
Martha Elisabeth – “Mayfly”
Mina Okabe – “Every Second”
Neptun – “Forbløffet”
sir Was – “Spend a lifetime”,
SIMEÔN – “AWB”
SOFIA – “Firm Foundation”,
WIDE – “Too Real

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com