fbpx

Ugens Upcoming: Hanne Mjøen

Foto: Fabian Fjeldvik (pressebillede)

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og er der noget bedre end at sætte sig ud i solen med lidt lækker musik fra vækstlaget? I denne uge har vi fornøjelsen af at kunne præsentere den dygtige Hanne Mjøen som ugens upcoming

Da vi første gang hørte debutsinglen “Hell with You” fra den norske artist Hanne Mjøen, vidste vi, at vi havde fat i noget helt særligt. Lyden er ekstremt international og lyder som popmusik, der kan storme direkte ind på radio-hitlisten. Hendes vokal er både rørende og betagende, og så passer produktionen bare perfekt til en festlig aften i godt selskab. Vi har givet Hanne Mjøen vores upcoming-spørgsmål, og du kan læse hendes sjove og inspirerende svar herunder!

1. Hvem er Hanne Mjøen?

– Hanne Mjøen er en artist der udviklet i den kolde midte af Norge, som skriver sange og nogengange synger dem. Musik er som en stikkontakt af følelser; jeg er virkelig dårlig til at tale om mine følelser, så jeg begyndte at skrive om dem i stedet for. Det er sådan jeg bearbejder ting og artistprojektet er et frirum til at skrive den barske sandhed.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg vil beskrive min lyd som dark pop; ærlige tekster forklædt med metaforer, electro-pop med blussende, bankende synthesizere til at skabe drama. Det er nostalgisk med referencer til 80’erne, men føles stadig moderne og futuristisk når det hele spiller sammen.

3. Hvordan startede du?

– Jeg voksede op i en by ved navn Oppdal med 6000 mennesker, og jeg har sunget for mig selv så længe jeg kan huske. I et lille samfund bliver du hurtigt bemærket for at synge, og jeg lærte, at jeg havde et talent og en stemme, som folk kunne lide. I en alder af 15 flyttede jeg hjemmefra for at studere på en musikskole, men det var først, da jeg flyttede til Oslo som 18-årig, at jeg virkelig begyndte at skrive sange. Jeg tror, jeg havde brug for tid til at vokse og opleve ting, før jeg kunne sætte ord på det. Jeg gik på en musikskole i Oslo, hvor jeg mødte folk at skrive med, og to af mine venner havde så stor tiltro til mig, at de lavede et label til at udgive min musik. Jeg fik hurtigt støtte fra radio p3 i Norge, og derfra fortsatte jeg bare med at skrive og frigive uafhængigt, da jeg var min egen chef.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, nu du skriver musik?

– Du kan aldrig vide, hvornår inspiration rammer, og det meste af tiden kommer det, når jeg ikke er i studiet. I bussen, på vandreture, midt om natten eller når som helst. Så jeg noterer som regel små lyriske koncepter og linjer og digte, og hvad som helst der dukker op i min hjerne, i et dokument på min telefon og bringer dem med mig i studiet. Det er meget vigtigt for mig at skrive sange med mening, og hvis teksterne ikke føles rigtige, vil jeg hellere gå hjem end at tvinge en sang ud. Nogle forfattere sværger også til at skulle skrive de dårlige sange, bare for at få dem ud af dit system, og jeg er sikker på, at jeg har skrevet mange dårlige sange, men jeg tror, det er bedre at skrive musik, når det føles rigtigt, og når det er inspirerende og sjovt.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg elsker Robyn, hendes ærlige og direkte tekster er så inspirerende for mig, sammen med melodierne der sætter sig fast i mit hoved i flere uger. Jeg elsker hvordan produktion og lydbillede laver de der hjerteknusende sange til en genre der kunne hedde «crying on the dancefloor», og det er her jeg også føler mig mest hjemme. Sørgelige tekster kan også give rigtig meget gåpåmod, og det er det jeg elsker ved Robyn. Hun er et ikon.

6. Hvad er på pladespilleren lige nu?

– Jeg lytter ikke rigtig så meget til musik. Da jeg selv arbejder så meget med lyd, hænger jeg mig fast i at analysere alle de sange, jeg hører.. Hvis jeg skulle vælge, ville det være “Let her Breathe” af Emilie Nicholas, “Hvite Duer, Sort Magi” af Stig Brenner (et nyt artistprojekt fra Unge Ferrari), eller enhver sang fra Coldplay.

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er færdig med at skrive og producere min debut-EP (!!), og jeg arbejder i øjeblikket med nye sange til det næste kapitel. Normalt ville jeg være ud og rejse for at se mine yndlings forfattere i Stockholm og London, men på grund af corona er det hele online – hvilket er både kedeligt og helt okay. Selvom det er online er det dejligt, at man kan kommunikere og mødes med mennesker.

8. Hvad er drømmen?

– Jeg har ikke rigtig en eller anden stor drøm om at spille på Coachella, eller tage på udsolgt stadionturne, eller blive helt vildt berømt og komme i fjernsynet. Min drøm er at skrive sange der giver mening for nogen, og kunne spille club-shows og møde de mennesker, der kan relatere til det jeg skriver om. For mig handler det om følelser.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så være?

– Den er svær! Hvis min EP var ude, ville jeg have sagt sang nummer 3 fra den, men siden den ikke er ude, og man ikke kan høre den endnu, vælger jeg “Hell With You”. Der er mange elementer i den sang, og jeg føler man kan opdage nye lyder hver gang man hører den. Så måske bliver man ikke træt af den så hurtigt.

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Whiskey sour. Mørk, men med smule bitter i det sur-søde.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com