fbpx

Ugens Upcoming: Louis Lønsted

Foto: Rita Kuhlmann (Pressebillede)

På sådan en solrig pinse-mandag, har vi fornøjelsen af at præsentere Louis Lønsted, som denne Uges Upcoming. Han har snart ny musik på vej og vi glæder os. I mellemtiden kan du lære ham bedre at kende i dette mini-interview.

Danske Louis Lønsted debuterede tidligere på året med sin debut-single “En”, som er en fortælling om en generation med usunde idealer og sociale medier – den konstante sorte sky, som hænger over os. Lønsted har et klart og aldeles vigtigt budskab på sin debutsingle og han er som artist en person, som gerne vil bidrage med et positivt bidrag, til en verden, der ellers kan virke en smule fortabt. Hans lyd er ungdommelig og utrolig catchy – faktisk havde vi Louis Lønsted på vores guide, Til fans af Aksglæde. Vi er altså ret vilde med Lønsteds nærværende og dejlige vibe, og vi glæder os til at se, hvad det næste bliver. Louis Lønsted er denne mandags Upcoming, og du kan læse hvad han svarede på vores 10 spørgsmål.

1. Hvem er Louis Lønsted?

Louis Lønsted er jo egentlig bare mig, men så alligevel ikke. Jeg havde på en eller anden måde brug for, at kunne sondre mellem mig som menneske og den musik, jeg laver. Altså, jeg er musiker, men jeg *er* ikke musikken. Og så er Louis det navn, jeg aldrig fik. Da mine forældre skulle navngive mig, var de lune på navnet Louis i første omgang, men da de kendte for mange med det navn, faldt valget i stedet på det eksotiske Martin. Super.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

Ambitiøs. Melankolsk. Fortrøstningsfuld. Foranderlig. Min første single “En” er klart i den poppede ende af mit katalog. Jeg lader mig ikke begrænse af genrer, så jeg har alt muligt liggende i skyen – fra hip-hop til country.

3. Hvordan startede du?

– Forfra.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Processen er aldrig den samme. Nogle gange starter den med, at jeg jammer i studiet sammen med min producer Christoffer Holm. Andre gange skriver jeg en hel tekst, som jeg så sætter akkorder til, eller har en melodi, som bliver ved med at vende tilbage til mig. Min første single “En” kom til verden ved, at vi optog min trommeslager Rasmus spille forskellige grooves, som vi derefter byggede sangen op om. Det vigtigste for min proces er egentlig, at den er fri.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Min mor og far. Det er svært at isolere enkelte musikere, for min musik er i forlængelse af alt, jeg har hørt og alt jeg hører. Det er ét kontinuum, om end en sonisk rodebutik, men skulle jeg udvælge to, må det være mine forældre. De har begge haft en bred musiksmag. Min mor er musikterapeut og tidligere turnerende musiker, mens min far altid har spillet trommer i forskellige konstellationer. De introducerede mig for alle mulige genrer – fra klassisk musik og rock til funk fra en tidlig alder. Fra Faurés celestiale Requiem til Jimi Hendrix’ “Are You Experienced” til James Browns “Sex Machine”, hvoraf sidstnævnte faktisk var den første CD jeg fik. 

Senere kom hiphopen ind og erobrede mit teenageværelse. Her blev alle de genrer, som jeg voksede op med lykkeligt fusioneret – bogstaveligt talt, da en af grundstenen i hiphop jo netop er sampling. Derudover kom ordene i centrum. For selvom jeg har spillet trommer, siden jeg fik lov til det, har jeg altid været betaget af sprogets rolle i musikken. Rakim, Black Thought, Nas og alle de andre legender åbnede døren til et helt nyt univers for mig.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Improvisationsduoen Yellow Spoons’ selvbetitlede debutplade får rigtig meget love i min stue. I en tid hvor alting er så gennemtænkt og kurateret, er der noget enormt befriende over at høre improviseret og frisindet musik, som ser stort på form og radioedits. Det er antitesen til kynisk kalkuleret playliste-pop. Derudover lytter jeg rigtig meget til SAULT for tiden. Især ‘Untitled (Black Is)’. Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af deres eksplicit, samtidskritiske tekster, pakket ind i tidløse – men melankolske produktioner. Det er den perfekte syntese af to mennesker, der virkelig kæmper den gode kamp, men samtidigt ikke giver en fuck.

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Musikken er en konstant strøm. Det er svært at pinpointe, hvor man befinder sig i sådan en strøm. Med det så sagt, så har jeg særligt fokus på at skrive på nyt materiale, som bliver udgivet i løbet af efteråret. Derudover skriver og producerer jeg en masse med Siné, som netop er debuteret med “Older”. Vi begyndte at skrive sammen for et par år siden, og det har været det sjoveste symbiotiske samarbejde. Kæmpe recommend herfra!

8. Hvad er drømmen?

Jeg har altid gerne villet redde verden. Det har virkelig været en svær erkendelse, at det nok ikke kan lade sig gøre ene mand. Men mens jeg måske ikke ligefrem kan redde verden, kan min musik måske udgøre en brøkdel af vores sameksistens’ fortrøstningsfulde soundtrack, hvilket egentlig virker som en ret fin mission. Så det er drømmen for tiden, men jeg skal nok fortælle meget mere om den DRØM.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så være?

– Min næste single, ‘Av,’ som udkommer den 11. juni!

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

En G&T. Der er ikke så meget pis med den, den smager godt og så findes den i en milliard variationer.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com