fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 21

Foto: Karl Meyer // Phie Beckett (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til vild støjrock eller festlig pop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Karl Meyer – Green or White

Karls Meyers debutalbum Green or White udspringer af hans identitet som dansk/svensk og kredser om en ødegård i Sverige, som han er kommet meget på i sin barndom. Derfor er lydbilledet, som man forestiller sig stemningen på en svensk ødegård, tilbagelænet, afslappet og livsnydende. Sangene har et poppet udtryk, men trækker kraftige tråde til R&B, bland andet ved en markant brug af saxofon. Produktionen er yderst velskabt, og så skinner det igennem, at Karl Meyer først og fremmest ser sig selv som sangskriver. Du kan lytte til Green og White her:
Spotify
Apple Music

Atusji – Soapbox, Vol. 3

Vi forlader den svenske ødegård, men bliver i det poppede univers. Siden debuten har Atusji været en del af det danske musikmiljø, og den foregående udgivelser har kredset meget om selvransagelse. På det nye album Soapbox, Vol. 3 kigger Atusji dog mere ud af og berører emner som løsninger, accept og det at reagere på andres følelser. Lyduniverset er udpræget elektronisk, men samtidig utrolig varieret. Albummet bevæger sig fra stille, indadvendte sange som “Moon Talk”, til festlige sange med bas i brystet som “Silver”. Overordnet set kommer Atusji faktisk rigtig godt rundt i stemningsregistret på Soapbox, Vol. 3, og du kan finde det via disse links:
Spotify
Apple Music

Neu Sierra – Sulphur and Molasses

Neu Sierras nye EP, Sulphur and Molasses, er mørket i centrum. Lydbilledet er støvet og støjet, og Neu Sierras mørke og dystre stemme lægger hele tiden op til, at der skal til at ske noget ondt. EP’ens titel er taget ud af jazz-standarden “Spring Can Really Hang You Up The Most” og refererer til noget, der eftersigende skulle kunne rense sjælen for mørke efter en lang og mørk vinter. Hvis du er til larmende støjrock, hvor slæbende trommer og skærende guitarer er i fokus, så er Sulphur and Molasses lige det, du går og mangler. Find den her:
Spotify
Apple Music

Drew Sycamore – Sycamore

Så landede det nye album fra Danmarks hitmager Drew Sycamore endelig. Pladen rummer naturligvis de tre populære radiohits “Take It Back”, “I Wanna be Dancing” og ”45 Fahrenheit Girl”, og så er der en kavalkade af skønne nye popnumre, som er lige til at forelske sig i. De ti sange demonstrerer både den rendyrkede poplyd, som Drew Sycamore mestrer så godt, men også hendes evne til at innovere lytterens forventninger til god pop. Som vores anmelder af albummet så begejstret beskriver, så er der god grund til at dykke ned i det elektroniske univers, da det simpelthen lever op til alle forventninger. Du kan læse hele anmeldelsen her. Du kan i øvrigt finde albummet her:
Spotify
Apple Music

Artigeardit – Held & Lykke Med At Komme Hjem

Artigeardits nye album kan du opleve en stjerneparade af featuring artister fra hele landet. Med besøg fra bl.a. Barselona, FRAADS, JOSVA og KESI, bliver Artigeardits plade til en uimodståelig samling af forskelligartede sange. Der er noget for enhver smag på Held & Lykke Med At Komme Hjem, som både emmer af Artigeardits signaturlyd med tilbagelænede beats og skarp lyrik, men også af mere eksperimenterende sange, der til tider både er poppede og følsomme. Der er masser af spændende lyd at gå på udforskning i med dette album – du kan høre det lige her:
Spotify
Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Alva Ravn – Hindsight
Alexander Grandjean – Via Motion
ARV – HIGH FANTASY
Bachelor – Doomin’ Sun
Brodka – BRUT
black midi – Cavalcade
Ethics – Kiss Forever
Girls in airports – Leap
Josh Herring – It’s So Hard To Make Friends
Natlys – Morgensol
VEN – Burning Away

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com