fbpx

10 hurtige til uimodståelige Afskum

Foto: Konkylie Studio (pressebillede)

Spillestedet Dexter i Odense har slået dørene op for, at nogen af de dygtigste musikere fra det danske vækstlag kan komme og spille koncerter. En aften vi glæder os særligt til, er på lørdag den 12. juni hvor Afskum og Iomfro går på scenen som en af Bands of Tomorrows Uimodståelige.

Nu er der ikke længe til endnu en af Bands of Tomorrows koncertaftener løber af stablen. Vi har allerede haft et par fantastiske oplevelser i Byhaven i København, hvor vejret heldigvis var med os. Nu er turen rykket til Dexter i Odense, og den 12. juni indtager den dygtige artist Afskum det hyggelige spillested på Midtfyn.

Afskum beskriver sig selv som en stor kombination af alle de ting, man ikke ønsker at være. Afskum søger altså det uperfekte. Alle de ting som de fleste mennesker stræber efter at skjule fra omverdenen, skruer afskum helt op for. Med andre ord – vi har en forventning om at det bliver dystert, grumt og uhyre interessant, når Afskum træder ind på scenen. For at lære ham endnu bedre at kende, har vi givet ham 10 hurtige spørgsmål.

1.Min musik er…

– Dyster, dårligt belyst og grim. Nogen gange sentimental og nostalgisk. Det er alt det rådne indeni sat under lup og forstørret, indtil det næsten ikke er til at bære. Afskum spiller kun på de høje tangenter.

2.Jeg begyndte at lave musik fordi…

– Det er en af de eneste ting, der nogensinde har fanget min interesse.

3. jeg finder inspiration i…

– Asfalt, bøger, fester, musik, og personlig erfaring.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

– Car seat headrest på Roskilde festival 2016. Efter en lang og indviklet nat i mudderet natten før, lå jeg i mit telt hele næste dag og håbede på at mine venner ville vække mig inden Mac Demarco. Mine venner glemte mig, men jeg fik ud på natten slæbt kroppen op til pavillon, hvor Will Toledo og resten af Car seat headrest fik spillet mig tilbage til virkeligheden.

5. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er…

– Amalienborg, men de nuværende beboere er ikke inviteret. Ud over Mary hun virker cool nok.

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

– Stilladsarbejder eller pilgrim.

7. Jeg drømmer om…

– At rykke ved noget i nogen. Måske kunne betale husleje og rugbrød gennem musikken.

8. Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

– At være der. At give så meget af mig selv at det forhåbentligt resonerer med nogen.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– Forhåbentligt mærke et eller andet. Skrue op.

10. Til vores koncert på Dexter kan man forvente…

– Det bliver højt og voldeligt.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com