fbpx

BATHSHEBA – As of Right Now

Foto: BATHSHEBA // Nikolaj Gyldenløve (pressebillede)
Label: Universal Music
Udgivelsesdato: Fredag den 4. juni 2021

Det unge pop-stjerneskud er endelig ude med sin debut-EP. Ventetiden har været det hele værd, og man bliver glædeligt overrasket, når man hører det, som BATHSHEBA har gået og arbejdet på, det sidste stykke tid.


BATHSHEBA – As of Right Now
4 / 5 Reviewer
Rating4

BATHSHEBA debuterede i 2020 med singlen “Blind”, og siden da har den unge popsangerinde og sangskriver fået stor opmærksomhed, på sit indlysende musikalske talent. Siden debut-singlen har hun udgivet en håndfuld popbaskere, der ligesom “Blind”, er blevet modtaget med roser. Nu er hun klar med sin fem numre lange debut-EP, som har været længe undervejs. EP’ens fem numre har alle det tilfælles, at de rummer en dyb, personlig og inderlig lyrik. På EP’ens første fire numre “Fighting for Your Love”, “Run”, “LALA” og “Bodywalk”, er de tunge tematikker i det lyriske univers pakket ind i et uptempo og elektronisk beat. Det er svært at sidde stille til disse numre, og BATHSHEBA forstår at skabe en stemning, som vil kunne bringe folk på dansegulvet til enhver fest, på trods af de triste minder fra sin barndom, sangerinden baserer sin lyrik på:
Om EP’ens fem numre fortæller BATHSHEBA selv:

As of Right Now er en EP om mit liv, som det er lige nu, og om de følelser som fylder meget i mit hoved. EP’en er indrammet af to sange (’Fighting for Your Love’ og ’Flower Song’), som omhandler det svigt, jeg oplevede i min barndom. De tre midterste sange (’Run’, ’LALA’, og ’Bodywalk’) handler om, hvordan smerten fra min barndom har formet måden, jeg tænker på i dag, og den person jeg er. De fem sange repræsenterer virkelig mit liv og mine følelser lige nu: heartbreak over de ting der skete i min barndom, heartbreak over verdenssituationen, og heartbreak over fuckboys.


Når man hører EP’en fra ende til anden, er det tydeligt at det elektroniske beat fylder meget, og selvom lyrikken er meget personlig, kan man godt komme til at savne noget mere inderlighed i musikken. Derfor er det virkelig klædeligt for EP’en, at den afsluttes med nummeret “Flower Song”, som skiller sig meget ud fra de resterende fire numre, både i forhold til tempo, stemning og det musikalske univers. Nummeret er meget roligt, stille og enormt rørende. Man kan ikke undgå at lægge meget mærke til lyrikken, og det er som om, at musikken snor sig smukt rundt om de personlige og triste fortællinger, som BATHSHEBA bringer på banen. Sangerindens smukke vokal kommer virkelig til sin ret på dette nummer, og man hører tydeligt hvor dygtig en sangerinde hun er, og hvor genkendelig og unik en vokal hun har.
Om de triste minder, der har været inspirationskilden til mange af teksterne fortæller stjerneskuddet selv:

Jeg har været på en meget lang rejse for at kunne nå til det punkt, hvor jeg står med en færdig debut-EP. Jeg begyndte at skrive musik, da jeg var 10 år gammel, fordi jeg havde brug for et afløb for de ting, der skete derhjemme. Min far har i lang tid været fraværende i mit liv, og da mine forældre blev skilt fandt min mor en ny mand, og jeg kom til at være lidt til overs –jeg følte mig meget alene. Efterhånden som jeg blev ældre, besluttede jeg mig for, at jeg ville skrive sange, som kunne bekræfte andre i, at de ikke er alene med deres følelser –ligesom jeg fandt trøst i andres musik som barn. Jeg håber, at jeg ved at dele min historie i mine sange kan opfordre børn og unge til at tale højt om deres følelser og udfordringer –også udfordringer i hjemmet. Fordi jeg tror virkelig på, at det hjælper at tale om det.

EP’en er en vellykket og ambitiøs debut-EP, som formår at vise, at BATHESHEBA er kommet for at blive. Dog sidder man tilbage med et lille ønske om, at EP’en havde været et par numre længere, så der var plads til flere numre, hvor BATHSHEBA kommer helt ind under huden på en med sin smukke og melankolske lyrik, og hvor hendes vokal og imponerede skriveevner virkelig kommer til sin ret. For de beats, som mange af de andre sange er bygget op omkring, fylder meget i forhold til den unge sangskrivers lyrik og vokal. Når det så er sagt, er der ingen tvivl om, at BATHSHEBA er en stjerne, som kommer til at skinne meget tydeligt og længe på Danmarks musikhimmel.

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com