fbpx

Dusin: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Daniel Nissen Lauritsen

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

I anledningen af, at dejlige Dusin smider en spritny single i morgen, har vi spurgt den danske artist om hvilke sange, der lige i øjeblikket kører i rundgang på pladespilleren. Dusins egen musik er som et frisk pust i det elektroniske poplandskab, vi har i Danmark. Produktionerne er dansksprogede, intelligente og ofte også mega gode at danse til. Dusin er gode til at ramme den der gyldne balance af lyd, der både lyder elektronisk og organisk. På det skønne album Ærlige Løgne fra 2020, fornemmer man det ungdommens pust, der nærmest siver ud af højtalerne, når sange som “Mærker & Rifter” feat. Pil og “Ilden Leger Med Os” rammer øregangene.

Derudover er der fuld fart på Dusin, der for tiden fyrer den af på forskellige scener i landet. Senest var Tivoli beæret med Dusins musikalske selskab, til en forrygende havefest. Og så har de udgivet singlen “Fucking Fantastisk”, der udover at køre i rotation på P3, også viser en lidt mere hård side af duoen. Spænd selen, og glæd dig til singleudgivelsen i morgen – inden da får du Jesper Nohrstedts svar på tre numre, han hører på repeat:

Lil Nas X – “MONTERO (Call Me By Your Name)”

Et popnummer der blæste mig fuldstændig bagover, første gang jeg hørte det. Jeg kendte godt Lil Nas X og hans musik inden, men bestemt ikke på denne her måde. Hans frygtløshed og åbenhed om sin sexualitet er forhåbentlig noget, der giver folk stof til eftertanke og viser vejen for, at minoriteter er yderst berettigede og hjemme i musikbranchen. Kan varmt anbefale at se musikvideoen, der næsten har højere niveau end sangen selv.

MØ – “Live to Survive”

Først og fremmest er det længe siden at mø har udgivet noget, så det har jeg længtes efter.  Og det er bestemt ikke nogen skuffelse, når man hører hendes nye single. En fantastisk blanding af 80’er vibes og lyden af 2021. Det er så fedt at se en dansker klare sig så godt internationalt, men stadig have benene solidt plantet på jorden.

BBYBITES – “Take Me Hard”

Jeg fik først øjnene op for BBYBITES, da jeg hørte sangen “BBY” – og hold nu op en popbasker. Den passer perfekt til nedrullede ruder og 210 km/t på E45. Hendes nye single kører bestemt også på repeat, selvom det er noget lidt andet. Scenen er sat fra sekundet du trykker play, og man kan ikke undgå og bobbe med hovedet hele vejen igennem.

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com