fbpx

IDERs frustration kan høres hele vejen fra England

Foto: Dani Monteiro

Den engelske duo IDER er rent ud af sagt pisse trætte af musikindustrien. Ud af frustrationen kommer der en kreativ genistreg.

IDER er Londons sejeste duo for tiden med deres rå og simplistiske lydunivers. De har et kommende album på vej med titlen Shame, som er sat til at udkomme i august. Lige nu er de aktuelle med singlen “BORED”, som er et slags hyperaktivt stream-of-consciousness vredesudbrud af en sang. Lyrikken gør op med musikbranchens toksiske sider, og frustrationerne går særligt på den ubalancerede magtfordeling, de store egoer og perfektionskulturen. Det instrumentale lydbillede er afdæmpet med bas og guitar som baggrundsfigurer, og så er der drivende trommer i forgrunden. Vokalen er det, der særligt skiller sig ud i “BORED”, når den i versene performer en slags spoken word eufori.

Musikvideoen til “BORED” er netop blevet frigivet, og den bør man bestemt ikke snyde sig selv for at se. Igen er setuppet simpelt, og kameraet følger de to kvinder gennem det der ligner udkanten af det østlige London. Det er ikke fordi der foregår en hel masse i videoen, men det er fascinerende hvor meget styrke de to artister udstråler, når de trasker gennem de tomme gader. Du kan finde musikvideoen lige her.

Du kan lytte til “BORED” på alle streamingtjenester:
Lyt via Spotify
Lyt via Apple Music

Tags:
Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com